Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 27°C

Fatih Türkel “Samsun’da İktidarın Adımlarını Atmak için Adayım” dedi

Adaylığını Açıklayan Fatih TÜRKEL ” CHP’nin il başkanı onurlu bir görevi gerçekleştirir. Bir il başkanı genel başkanının temsilcisi, sözü ve iradesidir. Eğer bizlere bu görev, tebliğ ederseniz  iki yıl boyunca örgütümü başsız bırakmayacağım. Sizlerle beraber sonuna kadar gideceğim” dedi.

Fatih Türkel “Samsun’da İktidarın Adımlarını Atmak için Adayım” dedi
20 Eylül 2021 07:40
1.007
A+
A-

Samsun’da 23 Şubat olarak belirlenen il kongresi öncesinde CHP eski İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, adaylığını açıkları.  Partili arkadaşlarının yalnız bırakmadığı basın toplantısında, CHP il başkanlığına adaylığını resmen ilan etti. Fatih Türkel, “Sarı saçlı mavi gözlü devin kurtuluş mücadelesini verdiği ve ilk adımı attığı Samsun’da, iktidarın Adımlarını Atmak İçin il Başkanlığına Adayım.” dedi.

PARTİLİ ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

CHP eski İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, il başkanlığına adaylığını parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Türkel’in basın toplantısında ilçe başkanlarının tamamına yakının katılması dikkatlerden kaçmadı. Toplantıya, CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükçü, Yakakent İlçe Başkanı Hayri Kara, Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, Kavak İlçe Başkanı Recep Bektaş, Ayvacık İlçe Başkanı Halil İbrahim Bilal, Canik İlçe Başkanı Bülent Kutbay, Salıpazarı İlçe Başkanı Mustafa Aydoğdu,  CHP İlkadım Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Can Kılıç, CHP eski Milletvekili Suat Binici, CHP’nin 24 Haziran milletvekili adayları Müşvik Veysel Erdoğan ve Işık Özkefeli ile çok sayıda partili arkadaşı kendisini yalnız bırakmadı.

İKTİDARI YÖNETENLER İŞÇİ VE EMEKÇİLERİ UNUTTU

Ülkemizde gelinen noktanın önemini belirten Fatih Türkel, “AK Parti 2002 yılında kurulduğunda partisini  gecekondu sofralarında kurdu. İşçi emek mücadelelerinin saflarında kurdu. 2019-2020 yıllarına geldiğimizde o AK Parti’yi kuranlar yani şuan iktidarı yönetenler, gecekondu sofralarını, işçiyi ve emekçiyi unuttular. Ülkenin içinde bulunduğu durumu size anlatacak değilim ama adeta kara bir şalın altında yürütülmektedir. Demokratik kitle örgütleri sendikalar, dernekler, cumhuriyetçiler, Atatürkçüler, işçiler ve emekçiler bu kara şalın altında inim inim inlemektedirler” dedi.

Samsun’da İktidarın Adımlarını Atmak için Adayım

CHP iktidarının adımlarını Samsun’da atmak için aday olduğunu açıklayan Türkel, “CHP’nin tüzüğündeki 1. madde der ki; “CHP, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i hukuk cemiyetleri birleşiminde Kuvay-i Milli’yenin devamı olarak 1923’te Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulmuştur.” Devamında tüzüğün 2’nci maddesinde ise ‘CHp’nin ilelebet lideri Mustafa Kemal Atatürk’tür” denilir. Biz o kurucu iradeden aldığımız güçle kimliğimizden mirasımızdan aldığımız güçle artık ezilenlerin, yok sayılanların, emekçinin, çiftçinin canının yandığını biliyor ve yeter diyoruz. Samsun ve Türkiye’de halkın iktidarını kurmak, sokak sokak, kucak kucak, sırt sırta ve omuz omuza mücadele vermek ve önümüzdeki dönemde İlkadım’da o sarı saçlı mavi gözlü devin kurtuluş mücadelesini verdiği Samsun’da iktidarın adımlarını atmak için adaylığımı açıklıyorum” diye konuştu.

CHP’nin Geleceği İçin Gecemi Gündüzüme Katacağım

Parti içinde verilen her görevin onurlu bir görev olduğunun altını çizen Fatih Türkel, “14 bin 700 üyesiyle Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şehrinde CHP’den bir göreve talip olmak onurdur. Seçilmiş il başkanının seçilmiş ilçe başkanlarının görevi CHP’yi iktidara taşımaktır. Dostunuz, yol arkadaşınız ve kardeşiniz olarak, üretim ve katkıda bulunmanızı el ele, gönül gönüle, sırt sırta vererek halkın iktidarını Samsun’dan atmayı taahhüt ediyorum.23 Şubat’ta gerçekleşecek olan il kongremizden kardeşliğin, dostluğun ve yol arkadaşlığının ve CHP’nin iktidarının çıkmasını talep ediyorum. Eğer delagasyonlarımız bizi bu göreve layık görmezlerse söz veriyorum ki üye olarak gecemi gündüzümüzü CHP’nin geleceği için, dün olduğu gibi yarında harcayacağım.  CHP’nin il başkanı onurlu bir görevi gerçekleştirir. Bir il başkanı genel başkanının temsilcisi, sözü ve iradesidir. Eğer bizlere bu görev, tebliğ ederseniz  iki yıl boyunca örgütümü başsız bırakmayacağım. Sizlerle beraber sonuna kadar gideceğim” dedi.

KONGRE 23 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

CHP’nin il kongresi Atakum Belediyesi Kültür Merkezi’nde 23 Şubat pazar günü gerçekleşecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.