Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 27°C

Taşköprü’de İtfaiye Haftası kutlandı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde İtfaiye Haftası dolayısıyla program düzenlendi.Hafta dolayısıyla itfaiyeyi ziyaret eden lise ve ortaokul öğrencileri, yangında daha bilinçli mücadele edebilmek için bir günlerini itfaiye personeli ile …

Taşköprü’de İtfaiye Haftası kutlandı
29 Eylül 2023 16:29
84
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde İtfaiye Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Hafta dolayısıyla itfaiyeyi ziyaret eden lise ve ortaokul öğrencileri, yangında daha bilinçli mücadele edebilmek için bir günlerini itfaiye personeli ile geçirdi.

Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İtfaiye Haftası kapsamında ilçede bulunan ortaokul ve lise öğrencilerine de uygulamalı eğitim verildi.

Belediye Başkanı Abdullah Çatal, yangınlara anında müdahale edebilmek için itfaiyeyi güçlendirdiklerini söyledi.

Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Karaduman da vatandaşların yangın konusunda bilinçlenmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Müdürlüklerinde 21 personel bulunduğunu, 126 köy 14 mahalleye hizmet verdiklerini anlatan Karaduman, “Artık Taşköprü itfaiyesi olası afet anında Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda 81 ilimizde aktif olarak görev alacak kapasiteye ulaşmıştır.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'ın Besni ilçesinde görev yaparak 3 kişiyi enkazdan sağ çıkardıklarını dile getiren Karaduman “Yangın, sel ve su baskını, trafik kazaları, kurtarma gibi durumlarda her yıl ortalama 350'nin üzerinde olaya müdahale etmekteyiz. Bölgemizde yakın tarihlerde meydana gelen afet türlerine bakıldığında müdahale edecek araç, gereç ve personelin daha nitelikli ve donanımlı olması gerekmektedir. Son yıllarda gelişerek değişen Taşköprü'müze en iyi şekilde hizmet etmek gayretindeyiz.” diye konuştu.

Programda, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de hediye verildi.

Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen, Belediye Başkanı Abdullah Çatal, itfaiye personeli ve öğrenciler, hafta dolayısıyla pasta kesti.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.