Dolar 33,0467
Euro 36,0613
Altın 2.623,76
BİST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 30°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 30°C

ÜNYE’DE, PEHLİVANLAR KIYASIYA GÜREŞTİ

ÜNYE’DE, PEHLİVANLAR KIYASIYA GÜREŞTİ
13 Temmuz 2024 11:52
7
A+
A-

ÜNYE’DE, PEHLİVANLAR KIYASIYA GÜREŞTİ

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında yapılan ata sporumuz yağlı güreşler yoğun ilgi gördü. Er meydanında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ata sporuna sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Güzel ve keyifli bir seyir sundukları için pehlivanlarımıza teşekkür ediyorum. Dereceye giren pehlivanlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.     

Ünye Belediyesi tarafından Tekkiraz Mahallesi Karaarmut Mevkiinde düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde pehlivanların er meydanındaki kıran kırana mücadelesi yoğun kalabalık tarafından ilgiyle izlendi.

Güreşlerde Başpehlivan Ünal Karaman olurken, ağalık ihalesini ise 1 milyon 121 Bin TL ile iş hayatını İstanbul’da sürdüren 2023 yılının güreş ağası, Ünyeli iş inanı Ali Bayraktar kazandı.

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında ata sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı. Tekkiraz Mahallesi Karaarmut Mevkii’nde düzenlenen güreşlere 250’ye yakın pehlivan katıldı. 11.00’de minik kategorisinde başlayan güreşler 14 kategoride gün boyu devam etti.

Başpehlivanlık Güreşleri Heyecanla Takip Edildi

Alanı hınca hınç dolduran kalabalık, başpehlivanlık güreşlerinde rakiplerini bir bir yenerek Ünye’nin Başpehlivanı olan Ünal Karaman’a yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Rakiplerini bir bir yenerek finale kalan Ünal Karaman ve Serhat Gökmen’in final maçı da gün boyu olduğu gibi kıran kırana geçti.

Heyecanın doruğa çıktığı, zaman zaman tansiyonların yükseldiği müsabakada Ünal Karaman rakibi karşısında etkili mücadelesi sayesinde Ünye Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı olurken Serhat Gökmen ikinci, Kemal Şahin ve Onur Şenel üçüncü oldu.

Güreşlerde dereceye girenlere madalya ve kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

“Ata sporumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz”

Karaarmut er meydanında güreşlerin her zamanki gibi büyük bir çekişmeyle yapıldığını ifade eden Ünye Belediye Başkan Hüseyin Tavlı, “Tekkiraz’ınKaraarmut Mevkii’nde birçok pehlivanımız bugün burada izleme fırsatı bulduk. Pehlivanlar kıran kırana güreşerek rakiplerini yendiler. Keyifli bir seyir sundukları için pehlivanlarımıza teşekkür ediyorum. Dereceye giren pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Ata sporumuza sahip çıkmaya güreşlerimizi gelecek yıllarda da düzenlemeye devam edeceğiz. Er meydanına çıkma cesareti gösteren tüm pehlivanlarımızı kutlarken siz kıymetli hemşerilerimize buraya katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“Güzel bir etkinlik oldu”

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise yaptığı konuşmada, yağlı pehlivan güreşlerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “İlçemize yakışan bir etkinlik oldu. Tüm güreşçilere, seyircilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

 

Ağa değişmedi

Ünye Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ağalık ihalesi de yapıldı. Ağalık ihalesine geçen yılın ağası iş insanı Ali Bayraktar, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Altun, Yılmaz Turan, ÜNSİYAD Başkanı ve iş insanı Kemal Yankuncu ile İş İnsaı İslam Ateş katıldı.

Ağalık ihalesini, 1 milyon 121 bin lira ile en yüksek rakamı veren 2023 yılının güreş ağası iş insanı Ali Bayraktar kazandı.

Ağalık seçimi için alana getirilen koç ise Bayraktar’ın talebi üzerine Jandarmaya bağışlandı.

Güreşlere Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Başkan Yardımcıları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, STK temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda güreş sever katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.