Dolar 33,0912
Euro 36,0409
Altın 2.600,36
BİST 11.169,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 30°C

Tankerler ile Yangınların Büyümesi Önlendi

Tankerler ile Yangınların Büyümesi Önlendi
16 Temmuz 2024 15:48
1
A+
A-

Muğla’nın 13 ilçesi, 574 mahallesinde bulunan itfaiye birimlerine uzak, orman köylerine dağıtımları yapılan tankerler hava sıcaklıklarının arttığı yaz aylarında, çıkan yangınlarda kullanılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin 155 mahalleye dağıtımını yaptığı Yangına İlk Müdahale Tankerleri, Milas Fesleğen ve Seydikemer Dont Mahallesi’nde çıkan orman ve arazi yangınlarında ilk müdahale aracı olarak kullanıldı.

Milas Fesleğen Mahallesi’nde çıkan orman yangınına ilk müdahale bölge halkı tarafından tanker ile yapıldı. Yapılan müdahale ile yangının daha fazla büyümesi engellenirken, olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir İtfaiyesi’nin çalışmaları ile yangın kontrol altına alındı.

Seydikemer ilçesi Dont Mahallesi’nde de yangın tankerleri ile önemli bir müdahale yapıldı. Otluk alan ve ceviz ağaçlarının zarar gördüğü yangında arazi şartlarından dolayı araçların müdahalede zorlandığı yangın tanker ile söndürüldü. Yangın sonucunda yaklaşık 1 dönümlük otluk alan ve içerisinde bulunan 12 adet ceviz ağacı zarar gördü.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.