Dolar 33,0953
Euro 36,2475
Altın 2.633,69
BİST 11.107,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
30°C
Hafif Yağmurlu
Per 32°C
Cum 32°C
Cts 30°C
Paz 30°C

ŞAİR ve YAZARLAR SAMSUN’DA BULUŞTU

ŞAİR ve YAZARLAR SAMSUN’DA BULUŞTU
17 Temmuz 2024 14:04
1
A+
A-

ŞAİR ve YAZARLAR SAMSUN’DA BULUŞTU

Samsunlu ve Samsun ilinde  yaşayan şair ve Yazarlar; 16 Temmuz 2024 Salı günü, öğleden sonra Samsun Türkiş’teki, Ömer Halisdemir Parkı’nda bir araya geldiler.

Kültür Bakanlığı Halk Şairi; aslen Artvinli olup Samsun Ondokuzmayıs ilçesi, Engiz Mahallesi’nde yaşayan Alaeddin Dursun, Kültür Bakanlığı Halk Şairi olup, Almanya’sa çalışan, aslen Bafralı Cemal Aydın ( Aydın Bayraktar ), aslen Ordulu olup, Samsun Arakum Ömürevleri’nde yaşayan ozan, şair ve yazar Celal Ataş ve aslen Bafralı olup, Samsun Ayvacık doğumlu, Samsun Atakum Yeni Mahalle Mahallesi’nde ( Atakent ) yaşayan; Araştırmacı şair ve yazar, emekli İngilizce Öğretmeni ve gazeteci Oktay Zerrin bir araya geldiler.

Şair, yazar ve bir de Ozandan oluşan dört sanatçı arkadaş; şiir, güfte, beste, müzik başta  olmak üzere, sanat, kültür, musıki gibi birçok konuda sohbet edip, çay keyfi yaptılar.

Ozan Celal Ataş; bir şiir kitabı çıkarmak için çalışmaların ve hazurlıkların devam ettiğini söyledi.

Şair, yazar, emekli öğretmen ve  gazeteci Oktay Zerrin de milli ile  millî, hala ile  hâla gibi kelimelerin; gerek medya gerekse de eğitim kurumlarında yanlış kullanılmasını eleştirdi.

Alaeddin Dursun ise; yeni piyasaya çıkacak olan şiir ve diğer türlerdeki kitap basım maliyetlerinin had safhada oluğunu, edebiyat dünyasının, şair  ve yazarların kitap çıkarmalarının, günümüzde bir hali yüksek meblağlara eriştiğini dile getirdi.

Almanya’da çalışan ve izinli olarak Bafra’ya gelen Kültür Bakanlığı Halk Şiri Cemal Aydın ( Aydın Bayraktar ) da; yazdığı şiirlerin ilk krlimelerin niçin küçük haflerle yazdığın açıkladı. Aydın, bazı ünlü şairlerin de bu şekilde şiir yazduğını belirtti.

Şair, yazar ve Ozan Celal Ataş da; Türkiye’deki bazı şehirlerde bulunan PTT Şubelerinde ( Postane ) çalıştığını, yeni şiir kitabı çıkarmak için çalşmalar yaptIğını açıkladı.

Sanatçılar; tekrar buluşmak dileği ve günü anılarında  yaşatmak için hatıra fotoğrafları çekimiyle ayrıldılar.

Haber Merkezi- Samsun

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.