Dolar 33,0998
Euro 36,2724
Altın 2.623,35
BİST 11.206,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 33°C
Açık
Samsun
33°C
Açık
Cum 32°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 29°C

Kulaklık, yeniden tasarlandı: Karşınızda Dyson OnTrac™

Kulaklık, yeniden tasarlandı: Karşınızda Dyson OnTrac™
18 Temmuz 2024 12:24
1
A+
A-

Dyson, yüksek ses kalitesi sunan yeni kulaklığı Dyson OnTrac™’i bugün küresel olarak tanıttı. Gelişmiş Aktif Gürültü Engelleme (ANC) özellikli Dyson OnTrac™, 55 saate kadar sürükleyici bir dinleme deneyimi sunuyor.

Kulaklık yastıkları gelişmiş konfor ve gürültü engellemek için ultra yumuşak mikrofiber ve yüksek dereceli köpükten üretilen Dyson OnTrac™, dört renk seçeneği ve ilave olarak sunulan kulaklık yastığı ve dış kapak çeşitleri ile 2000’den fazla renk kombinasyonu yaratılabilecek şekilde kişiselleştirilebiliyor. Çok yönlü denge kolları ve kafa bandında benzersiz bir şekilde konumlandırılmış pil, dengeli ağırlık dağılımı sağlıyor.

Baş Mühendis Jake Dyson konuya ilişkin açıklamasında, “Dyson’ın ses mühendisliği misyonu, sanatçının ses dalgasının bütünlüğünü parazitlerden arınmış bir şekilde korumaktır. Ayrıca insanların değer vereceği, heyecan ve gurur duyacağı bir kulaklık yaratmak istedik. Aeroakustik alanında 30 yılı aşkın deneyimimizle ses fiziği konusunda uzmanlaştık. Şirket içi yankısız odalar ve uzman mühendisler aracılığıyla gürültüyü azaltarak, Dyson OnTrac™ kulaklığı geliştirmek için ses konusundaki edindiğimiz bilgiyi hayata geçirdik ve daha da genişlettik. Sadece sese yönelik ilk kulak üstü kulaklıklarımız, Gelişmiş Aktif Gürültü Engelleme (ANC), olağanüstü ses kalitesi ve benzersiz malzemeler, tasarım ve özelleştirme sayesinde gün boyu konfor sunuyor.” dedi. 

Gelişmiş Aktif Gürültü Engelleme (ANC)

Dyson OnTrac™, optimum bir dinleme ortamı yaratmak için 8 mikrofon kullanan ve dış sesi saniyede 384.000 kez yakalayan özel bir Aktif Gürültü Engelleme (ANC) algoritmasına sahiptir. Bu özellik, 40 desibele kadar istenmeyen gürültüyü engellemek için üstün malzemeler ve özenle tasarlanmış iç geometriyle birleşiyor.

Artırılmış Ses Aralığı

40 mm, 16 ohm neodimyum hoparlör sürücüleri ve gelişmiş ses sinyali işleme özelliğiyle Dyson OnTrac™, her notanın veya kelimenin hassas bir şekilde iletilmesini sağlıyor. Kulaklıklar, 6 Hertz’e kadar düşük frekanslardan 21.000 Hertz’e kadar yüksek frekansları üreterek hissedebileceğiniz derin alt bas ve frekans aralığının üst sınırındaki net tizleri iletiyor. Aynı zamanda, hoparlör yuvası daha doğrudan bir ses tepkisi için kulağa doğru 13˚ eğimlidir.

Aktif Gürültü Engeleme (ANC) ile 55 Saate Kadar Pil Ömrü

55 saate varan pil ömrüyle Dyson OnTrac™, Aktif Gürültü Engelleme (ANC) etkin olsa bile iki haftaya kadar dinleme süresi sunuyor. Her biri sadece 30 g ağırlığında olan iki yüksek kapasiteli lityum iyon pil hücresi, kafa bandına yerleştirildiğinden daha eşit ağırlık dağılımı sağlıyor.

Gün Boyu Konfor ve Akustik için Tasarlandı

US Ergonomics tarafından konforlu olduğu onaylanan Dyson OnTrac™, konfor ve akustiği hassasiyetle birleştiriyor. Özel seçilmiş malzemeler ve ergonomik tasarım, üstün bir akustik sızdırmazlık ve kalıcı konfor sağlıyor. Yüksek kaliteli köpük yastıklar ve çok eksenli denge kolları kulak basıncını azaltırken, kafa bandındaki pil konumlandırması ağırlığı eşit olarak dağıtıyor. Yumuşak mikro süet kulak yastıkları ve optimize edilmiş bant ayarı, farklı kafa boyutlarında tutarlı bir uyum oluşturuyor. 

Dayanıklı Malzemeler ve Özel Kaplamalar ile Kişiselleştirilebilir

Dyson OnTrac™ kulaklık, her biri Jake Dyson ve Renk, Malzeme ve Kaplama (CMF) ekibi tarafından tasarlanan benzersiz, dayanıklı kaplamalarla hassas bir şekilde üretilmiş dört renk seçeneğine sahiptir. Metalik dokuya sahip Metalik Gri, Bakır ve Siyah seçenekleri yanı sıra seramik hissi veren bir dokuya sahip Ceramic Parlak Kırmızı renkleri ile satışa sunuluyor. Bu dört renk seçeneğine ek olarak, Dyson OnTrac™’inizi çeşitli renk ve yüzeylerde özel dış kapaklar ve kulaklık yastıkları ile kişiselleştirebilirsiniz.

Dış kapaklar, seramik veya anodize olmak üzere çeşitli renk ve yüzeylerde hafif ve dayanıklı bir yüzey için yüksek kaliteli alüminyumdan işlenmiştir. 

MyDyson™ Uygulaması 

MyDyson™ uygulaması, kulak içi ve harici ses seviyesini izleyen ve kullanıcıları potansiyel olarak zararlı ses seviyelerine karşı uyaran gerçek zamanlı ses izleme özelliğine sahiptir. MyDyson™ uygulaması ayrıca kullanıcıların Bas Güçlendirme, Nötr ve Gelişmiş olmak üzere üç özel ekolayzır modu arasında seçim yapmasını sağlıyor. 

Ek Özellikler 

  • Kafa Algılama: Kapasitif sensörler kulaklıklar kulaktan çıkarıldığında bunu algılıyor ve sesi duraklatmak için sinyal veriyor. Tekrar takıldığında ses otomatik olarak devam ediyor.  
  • Sezgisel Kontrol Düğmesi: Şarkıları kolayca oynatın, duraklatın, atlayın, ileri sarın veya geri sarın ya da sesli komutlar için basılı tutun.
  • Kristal Netliğinde Telefon Görüşmeleri: Çift hüzme oluşturan mikrofonlar dışarıdaki gürültüyü değil, sesinizi net bir şekilde algılıyor.
  • Gerçek zamanlı ses takibi: Kulak içi ve harici ses seviyesini sürekli olarak izliyor ve MyDyson™ uygulamasındaki canlı raporlar aracılığıyla potansiyel olarak zararlı seviyeleri gösteriyor.
  • MyDyson™ uygulaması: MyDyson™ tarafından kontrol ediliyor ve otomatik yazılım güncellemeleri sağlanıyor.  

Ses Araştırma ve Geliştirme

Dyson, beklenmedik alanlara girerek yeni teknolojilere öncülük etmesiyle tanınıyor. Her proje temel araştırma ve bilimsel bir anlayışla başlıyor. Ses kategorisinde, Dyson mühendisleri sesin bütünlüğünü korumaya öncelik veriyor. Amaç, sesi bozulma veya gürültü kirliliği olmadan orijinal kayıt kadar doğru bir şekilde yeniden üretmektir. Bunu başarmak, Dyson mühendislerinin yıllar boyunca havayı hareket ettiren ürünler yaratırken geliştirdikleri akustik ve psikoakustik hakkında derin bir anlayış gerektiriyor. Dyson, 30 yılı aşkın bir süredir akustik ve gürültü azaltma teknikleri konusunda kapsamlı bilgiye sahip dünya standartlarında bir ekip kurmuştur. Ekip sürekli gelişmekte, ses üretimi, gürültü engelleme ve elektro-akustik tasarım konularında bilgi birikimi oluşturmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.