Dolar 33,0649
Euro 36,1892
Altın 2.616,93
BİST 11.139,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 33°C
Açık
Samsun
33°C
Açık
Cum 31°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 29°C

Geleceği tasarlayacak gençler Karşıyaka’da sahaya çıktı

Geleceği tasarlayacak gençler Karşıyaka’da sahaya çıktı
18 Temmuz 2024 18:48
1
A+
A-

İklim değişikliğine karşı kamusal alanları daha dirençli hale getirmeye odaklanan etkinlik kapsamında seminerler, atölyeler ve saha çalışmaları yapılacak. Öğrencilere önemli bir fırsat sunduklarını belirten Başkan Yıldız Ünsal “Bu çalışmanın hem gençlerimiz hem de kentimiz için çok yararlı olacağına inanıyoruz” dedi.

 

Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi ve Kavram Meslek Yüksek Okulu’nun destekleriyle düzenlenen “3. Yaz Öğrenci Okulu” kapılarını açtı. “Katıl, tasarla, üret” sloganıyla yola çıkan okulda, başvurular arasından seçilen 24 genç eğitim almaya başladı. Farklı üniversitelerin endüstriyel tasarım, mimarlık, şehir ve bölge planlama ile peyzaj mimarlığı bölümlerine devam eden 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile yeni mezunların yer aldığı eğitimler, 2 Ağustos’a kadar devam edecek.

 

ACİL SERİNLEME İSTASYONLARI

İklim değişikliğine karşı kentlerin dirençliliğini arttırmayı amaçlayan yaz okulunda akademisyenler ve uzmanlar tarafından ilgili başlıklarda seminerler ve eğitimler verilecek. Üç hafta boyunca saha çalışmaları, tasarım ve üretim atölyeleri gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Karşıyaka Belediyesi’nin örnek kamusal mekan tasarımlarını inceleyecek olan öğrenciler, vatandaşlar ile görüşerek etki değerlendirmeleri de yapacak. Ayrıca katılımcılar, Bahriye Üçok Bulvarı üzerindeki kapalı otopark önü, İZBAN Karşıyaka durağı önü ve Hergele Meydanı için ısı adası etkisini azaltmaya yönelik ‘acil serinleme istasyonları’ tasarlayacak. Konsept projelerin maketleri hazırlanacak ve ilgili alanlarda sergilenerek vatandaşların fikirleri alınacak. Yaz okulunda farklı disiplinlerden öğrencilerle bir arada çalışma imkanı bulan gençler, vatandaşların da dahil olduğu ‘birlikte tasarım’ ve ‘birlikte üretim’ süreçlerini deneyimleyerek önemli kazanımlar elde edecek.

 

BAŞARILI TASARIMLAR UYGULAMAYA GEÇECEK

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Bu yıl üçüncü kez düzenlediğimiz yaz okulumuz, geleceği tasarlayacak gençlerimizi ve kentlerimizi, giderek derinleşen iklim krizine karşı daha hazırlıklı ve dirençli hale getirmeyi amaçlıyor. Üç hafta boyunca dolu dolu bir programla devam edecek olan etkinliklerimiz, hem teorik hem de pratik anlamda öğrencilerimize ciddi faydalar sağlayacak. Biz de Karşıyaka Belediyesi olarak, yapılacak çalışmaların sonuçlarını tek tek inceleyeceğiz ve gerekli tasarımları uygulamaya geçireceğiz. Yaz okulumuza katılan öğrencilerimize, akademisyenlerimize, uzmanlarımıza ve destekçimiz olan kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum. Her bir gencimizin, kentlerimize ve iklim kriziyle mücadeleye önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.