Dolar 33,0198
Euro 35,9691
Altın 2.504,99
BİST 10.871,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Az Bulutlu
Samsun
28°C
Az Bulutlu
Cum 28°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C

EURO 2024 tutkunları TikTok’ta buluştu!

EURO 2024 tutkunları TikTok’ta buluştu!
25 Temmuz 2024 05:48
4
A+
A-

TikTok, EURO 2024 boyunca spor içerikleriyle dolup taştı. Maçların en heyecanlı anlarından kamera arkası görüntülere, maç sonu röportajlarından sporcuların saha dışındaki hallerine; pek çok içeriğin yer aldığı platform spor fanatiklerinin yine vazgeçilmezi oldu. 

EURO 2024’te yarışan futbol takımlarının taraftarları TikTok’ta bir araya geldi ve turnuva boyunca yaptıkları paylaşımlar 3,5 milyardan fazla izlenme sayısına ulaştı. Fanatizm ve yaratıcılığın bir araya geldiği platformda #EURO2024 etiketiyle 2 milyondan fazla içerik paylaşıldı. TikTok kullanıcılarının yüzde 72’si hayranların düzenlediği içerikleri ve tepki videolarını izlemeyi tercih ettiğini, yüzde 60’tan fazlasıysa platformda diğer spor fanatikleriyle güçlü bir topluluk hissi duyduklarını dile getirdi. 

EURO 2024’te Türk Milli Takımı rüzgârı

TikTok topluluğunun en çok ilgisini çeken takımlar; finale kalan İngiltere, Hollanda, Fransa ve İspanya oldu. Finalde yer almamasına rağmen Türk Milli Takımı da EURO 2024 boyunca TikTok’un öne başlıklarından biriydi. Türkiye Futbol Federasyonu ile yapılan işbirliği doğrultusunda A Milli Futbol Takımı’mızın EURO 2024 mücadelesi tüm yönleriyle TikTok’ta paylaşıldı. Türk Milli Takımı’nın TikTok hesabı olan @millitakimlar’dan yapılan paylaşımlarda ‘Bizim Çocuklar’ın Leipzig’e varışı, Arda Güler’in Avusturya maçı öncesinde takım arkadaşlarına tek tek skor tahmini sorması, Avusturya maçı hazırlıklarından eğlenceli anlar, soyunma odasında dans ederek kutlanan çeyrek final ve daha pek çok özel an turnuva süresince büyük ilgi gördü. Milli Takım’ın takipçi ve etkileşim sayısında da büyük bir artış yaşandı. 

‘Büyük bir tutkuya şahit olduk’

TikTok’taki taraftar ruhunu değerlendiren UEFA Pazarlama Direktörü Guy-Laurent Epstein “EURO 2024 boyunca taraftarların TikTok’taki tutkusuna şahit olduk, ürettikleri içeriklerle ne kadar yaratıcı olduklarını gördük. Platform, futbol taraftarlarının bir araya gelebileceği benzersiz bir alan sağladı. Yaklaşan UEFA kulüp müsabakaları ve sonrasında TikTok’ta yapılacak paylaşımları da heyecenla bekliyoruz” dedi.

EURO 2024’ün TikTok’taki spor fanatikleri için ezber bozan bir etkinlik olduğunu söyleyen TikTok Küresel Spor Ortaklıkları Başkanı Rollo Goldstaub ise “Stadyumdaki atmosfer TikTok’ta yeniden yaratıldı, taraftarlar bu büyük heyecanı platformumuzda hep birlikte paylaştı. Sporcu ve sporseverlerin önümüzdeki dönemde yeni ve mevcut kitlelere ulaşmak için yine TikTok’un gücünden yararlanmaya devam ettiğini görmek için sabırsızlanıyoruz” diye ekledi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Editör/Haber Müdürü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.