Dolar 33,0114
Euro 35,9020
Altın 2.515,10
BİST 10.883,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Az Bulutlu
Samsun
28°C
Az Bulutlu
Cum 28°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C

Kuveyt Türk Yatırım’ın Genel Müdürlüğüne Dr. Selman Ortaköy atandı

Kuveyt Türk Yatırım’ın Genel Müdürlüğüne Dr. Selman Ortaköy atandı
25 Temmuz 2024 16:24
1
A+
A-

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak kurulan ve 11 Temmuz 2024’te Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) faaliyet iznini alan Kuveyt Türk Yatırım’a üst düzey atama gerçekleşti. Kuveyt Türk’te Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü olarak görev yapmakta olan Dr. Selman Ortaköy, tüm yatırım işlemlerini kendi bünyesinde gerçekleştirmek üzere kurulan Kuveyt Türk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ye Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

 

Dr. Selman Ortaköy kimdir?

1984 Amasya doğumlu Dr. Selman Ortaköy, 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans derecesini 2009 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nde tamamlayan Ortaköy, 2014 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Politikası Bölümü’nde doktora derecesini aldı. İş hayatına 2007 yılında Kuveyt Türk bünyesinde işletme bankacılığı pazarlama uzmanı olarak başlayan Ortaköy, 2009-2013 yılları arasında Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görev aldıktan sonra Strateji Planlama ve Kurumsal Performans Yönetimi Müdürlüğü görevine getirildi. 2017 yılında Operasyon Grup Müdürü olarak atanan Ortaköy, 2020-2023 yılları arasında Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü olarak kariyerine devam etti. Dr. Selman Ortaköy, Kuveyt Türk Finans Grubu bünyesinde kurulan Kuveyt Türk Yatırım’a Temmuz 2024 itibariyle Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

 

Kuveyt Türk Yatırım katılım esaslı Türkiye’nin ilk yatırım şirketi

Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak kurulan ve Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 11 Temmuz 2024 tarihinde faaliyet izni alan Kuveyt Türk Yatırım, tüm yatırım işlemlerini kendi bünyesinde gerçekleştirerek müşterilerine kapsamlı ve güvenilir hizmetler sunmayı hedefliyor. Türkiye’nin katılım esaslı ilk yatırım şirketi olan Kuveyt Türk Yatırım; hisse işlemlerine aracılık, yatırım danışmanlığı ve kurumsal müşterilerin halka arz süreçlerine aracılık gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterecek. Kuveyt Türk Yatırım, müşteri odaklı bir yaklaşımla yatırım süreçlerinde kârlılığı ve güvenliği ön planda tutarak mobil uygulama ve yatırım danışmanları üzerinden müşterilerine hizmet sunacak. Aynı zamanda, müşterilerinin yatırım araçları ve piyasalar hakkında bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli yatırım kararları vermelerine destek sağlayacak. Kurumsal finansman danışmanlığı hizmetleri ile de şirketlere stratejik hedeflerini gerçekleştirme yolunda güvenilir bir partner olacak.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Editör/Haber Müdürü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.