Dolar 33,0409
Euro 35,9060
Altın 2.521,80
BİST 10.867,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

BÜYÜKŞEHİR VARSA “ENGEL” YOK

BÜYÜKŞEHİR VARSA “ENGEL” YOK
26 Temmuz 2024 13:37
1
A+
A-

BÜYÜKŞEHİR VARSA “ENGEL” YOK

Samsun Büyükşehir Belediyesi “Engelsiz Turizm Programı” kapsamında gezilerini sürdürüyor. İlçelerde yaşayan özel gereksinimli bireylere Samsun’u keşfetme fırsatı sunan projeyle, engelli bireyler Samsun’un tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle buluşma fırsatı buluyor.

Özel gereksinimlibireylerin her alanda hayatını kolaylaştırmayı ilke edinen Samsun Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinliklerle özel gereksinimli bireylerin gönüllerine dokunuyor. Büyükşehir Belediyesince özel gereksinimli bireylere Samsun’un güzelliklerini keşfetme fırsatı sunan “Engelsiz Turizm Programı” da devam ediyor.

Program kapsamında bu kez de Ayvacık, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinde yaşayan engelli bireylere gezi düzenlendi. Katılımcılara “Samsun’u Keşfet” mottosu ile belirlenen “Rota Samsun” güzergahları gezdirildi. Samsun Müzesi’nde başlayan gezi programı Batı Park, Atlı Spor Tesisi, Kuş Cenneti Tabiat Parkı,Subasar Ormanı ziyareti ile tamamlandı.

Samsun’u keşfe çıktılar

Samsun’un turizm destinasyonlarını ilk kez görme fırsatı yakalayan özel gereksinimlibireyler, keyif dolu bir gün yaşadı. Yaz sezonu boyunca devam edecek olan program ile yaklaşık 2 bin özel gereksinimli birey ve ailesinin ağırlanması hedefleniyor. Program ile özel gereksinimlibireylerin Samsun’un güzelliklerini keşfetmeleri, topluma entegre olmaları ve sosyal hayata aktif bir şekilde katılmaları amaçlanıyor.

Engelsiz Turizm, Engelsiz Samsun

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Özel gereksinimlihemşehrilerimize yaşamın her alanında destek olmaya devam ediyoruz. “Engelsiz Turizm” projemiz de bu anlamda çok kıymetli. Engelsiz Turizm, Engelsiz Samsun diyoruz. Özel gereksinimli bireylerimizin şehrimizin doğal, tarihi ve turistik güzelliklerini keşfetmelerini sağlamak ve toplumsal yaşamla bağlarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz projemiz ile gönüllere dokunuyor; Samsun’umuzun güzelliklerini özel gereksinimli bireylerimizle birlikte keşfe çıkıyoruz.Güzel anılarak ortak olmaya devam ediyoruz. Büyükşehir varsa engel yok” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.