Dolar 32,9237
Euro 35,8185
Altın 2.524,47
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 27°C

Nilüfer’de gençler teknolojiyi üreterek öğreniyor

Nilüfer’de gençler teknolojiyi üreterek öğreniyor
26 Temmuz 2024 20:48
1
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin, “Kendin Yap” kültürünü kentte yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği  “Yeni Nesil Üretim Atölyeleri”nde altıncı dönem başarıyla tamamlandı.

 

Nilüfer Belediyesi, çocuk ve gençleri teknolojiyle buluşturmaya ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi bünyesindeki  Kadın ve Çocuk Akademileri’nden gelen 52 öğrenci, yaklaşık 60 saatlik atölye çalışmalarının ardından ürettikleri projeleri Pancar Deposu’nda düzenlenen fuarda sergiledi. 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan katılımcılar, ahşap modelleme, robotik kodlama, temel elektronik ve yapay zekâ gibi alanlarda edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak ortaya koydukları yaratıcı çalışmalarını düzenlenen etkinlikte görücüye çıkardı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Altun ve Belediye Meclis Üyesi Tuğçe Savaş, genç mucitlerin yoğun bir eğitim sürecinin ardından ekip çalışmasıyla ortaya koydukları birbirinden yaratıcı fikir ve projeleri yakından inceledi.

 

Her bir öğrenciyle yakından ilgilenen ve projelerini dikkatle dinleyen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, çocukları başarılarından dolayı tebrik etti. Başkan Şadi Özdemir, burada çocukların kodlamayla yaptıkları müzik aletlerini çalarak öğrencilerin hazırladığı bilgisayar oyunlarını oynadı. Öğrencilerin yapay zeka uygulamalarıyla hayata geçirdikleri yaş tahmini ve robot yönlendirme uygulamalarını deneyen Şadi Özdemir, çocukların ahşap modellemeyle ortaya çıkardıkları ürünleri inceledi ve robotlarla futbol maçı oynadı.

 

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Altun da yaz aylarında tatil yapmak ya da arkadaşlarıyla eğlenmek yerine böyle zorlu bir eğitime katılan genç öğrencileri kutladı.

 

Etkinliğin sonunda, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Başkan Yardımcısı Serpil Altun ve Belediye Meclis Üyesi Tuğçe Savaş, atölye eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Nilüfer’de gençler teknolojiyi üreterek öğreniyor yazısı ilk önce Gülce Haber üzerinde ortaya çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.