Dolar 33,7796
Euro 37,4416
Altın 2.715,78
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
30°C
Parçalı Bulutlu
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 30°C
Cum 29°C

AK PARTİ 23 YAŞINDA

AK PARTİ 23 YAŞINDA
13 Ağustos 2024 14:47
8
A+
A-

AK PARTİ 23 YAŞINDA

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse AK Parti’nin 23. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yayımladı.

14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti’nin kuruluş yıldönümü Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Samsun’da da AK Parti’nin kuruluş yıldönümü vesilesi ile bir kutlama programı düzenlenecek. AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse 14 Ağustos 2024 günü gerçekleşecek program öncesi bir açıklama yayımladı.

Açıklamasında, AK Parti’nin kuruluş günlerinde Türkiye’nin büyük bir karamsarlık ve belirsizlik içerisinde olduğunu vurgulayan Mehmet Köse, “AK Partimiz işte böylesi bir kara tablo içinde müesses nizama karşı inançla, kararlı ve yiğitçe bir mücadele veren Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları tarafından aziz milletimizin büyük bir teveccüh ve desteği ile kurulmuştur” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren; ulaşım, sağlık, savunma sanayi ve enerji başta olmak üzere Türkiye için her alanda büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini belirtenAK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse’nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Değerli Hemşehrilerim, Kıymetli Samsunlular,

14 Ağustos 2001 Tarihinde kurulan AK Partimizin 23. Kuruluş Yılını idrak etmekteyiz.

Partimizin kuruluşuöncesindeki‘Eski Türkiye’birçok açıdan büyük bir kriz ve buhran içindeydi. Bölücü terör, faili meçhul cinayet ve suikastler, 28 Şubat cuntası, vesayet rejimi, finansal kriz ve soygunlar, derin bir ekonomik buhran…

Vatan topraklarımızı bölmek amacıyla ülkemiz büyük bir terör sarmalına sokulmuş, neredeyse her gün askerimiz, polisimiz, öğretmen ve diğer kamu görevlilerimiz emperyalizmin maşası bölücü terör örgütü tarafından şehit edilmekteydi, sivil vatandaşlarımız katledilmekteydi. Öyle ki bazı bölgelerimiz ve şehirlerimizde kamu otoritesi ele geçirilmiş milli birlik ve bütünlüğümüz tehdit edilmekteydi.

Diğer taraftan yakın siyasi tarihimizin, demokrasimizin kara lekelerinden 28 Şubat sürecinde ise;açıktan milletimize, milli – manevi değerlerimize karşı cinnet halinde, hayâsızca ve küstahça saldırılar yapılmaktaydı.Vesayet şebekeleri olarak görev yapan basın, üniversite, sendikalar ve TÜSİAD ile kimi yargı mensuplarının yer aldığı kadrolar CHP desteğiyle ‘Ordu Göreve’ mitingleri yapıyorlardı…

Bu dönemde ülke ekonomisi adeta istila edilmiş, küresel ekonomide olumsuzluk yokken ülkemiz 2001 krizine maruz bırakılmış, 30’a yakın banka ‘hortumlanarak’ ekonomik ve finansal açıdan büyük bir yıkım ve soygun yapılmıştır.28 Şubat süreci sosyal ve ekonomik yönden ülkemize çokbüyük kayıplara, tahribat ve maliyetlere sebep olmuştur.

Netice itibarıyla AK Partimizin kuruluş günlerinde ülkemiz büyük bir karamsarlık ve belirsizlik içindeydi.

AK Partimiz işte böylesi bir kara tablo içinde müesses nizama karşı inançla, kararlı ve yiğitçe bir mücadele veren Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları tarafından aziz milletimizin büyük bir teveccüh ve desteği ile kurulmuştur.

AK Partimiz kuruluşundan hemen sonra Milletimizin desteği ile tek başına iktidara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.