Dolar 34,0790
Euro 37,7356
Altın 2.754,50
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C

30 Ağustos Edremit’te coşkuyla kutlanacak

30 Ağustos Edremit’te coşkuyla kutlanacak
30 Ağustos 2024 06:12
1
A+
A-

Edremit, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaya hazırlanıyor.

 

Edremit Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 102. yılına özel olarak düzenlenecek etkinliklerle, Zafer Bayramı’nı ilçe genelinde coşkuyla kutlayacak.

 

Kutlamalar, 30 Ağustos Cuma günü sabah saatlerinde Şehit Hamdibey Meydanı’nda başlayacak olan resmi törenle start alacak. Törende, ilçe protokolü, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir araya gelecek. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek. Ayrıca, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmalarla, zaferin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki yeri vurgulanacak.

 

Akşam ise Edremit’in Akçay Mahallesi’nde geleneksel fener alayı ve kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüş, İkizçay Mahallesi Etiler Caddesi’nden başlayarak, Akçay kordon boyu boyunca devam edecek ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Fener alayına katılan binlerce vatandaş, ellerinde bayraklar ve meşalelerle yürüyerek, birlik ve beraberlik mesajı verecek.

 

Fener alayının ardından, Türk Alternatif Rock Müziği’nin ünlü ismi Ceylan Ertem, Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alacak. Sevilen şarkılarını Edremitlilerle paylaşacak olan Ceylan Ertem’in konseri, geceye damgasını vuracak.

 

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, tüm vatandaşları bu anlamlı günde bir araya gelmeye ve zaferi hep birlikte kutlamaya davet etti. Başkan Ertaş, “30 Ağustos, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli zaferlerinden biridir. Bu zafer, vatan topraklarını koruma kararlılığımızın ve ulusal birliğimizin en güçlü simgelerinden biridir. Bu nedenle, Zafer Bayramı’nı hep birlikte coşkuyla kutlayarak, bu değerli mirası gelecek nesillere aktarmalıyız. Tüm halkımızı, düzenleyeceğimiz etkinliklere katılmaya ve zaferimizin gururunu paylaşmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.