Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 14°C

İstanbul’da 6 Gazeteci Hakkında Soruşturma Başlatıldı

İstanbul’da 6 Gazeteci Hakkında Soruşturma Başlatıldı
6 Kasım 2025 09:43
84
A+
A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteciler Soner Yalçın, Şaban Sevinç, Aslı Aydıntaşbaş, Ruşen Çakır, Yavuz Oğhan ve Batuhan Çolak hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin ifadesinin alınacağı duyuruldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın “Yalan Bilgiyi Alenen Yayma” ve “Suç Örgütüne Yardım Etme” suçlamalarını içerdiği belirtildi. Soruşturma kapsamında adı geçen gazetecilerin ifadelerinin alınacağı bildirildi.

Soruşturmaya konu olan iddiaların detayları ve hangi yayınlar veya haberler üzerinden bu suçlamaların yöneltildiği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, soruşturmanın içeriği ve kapsamı kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Soruşturmanın Gelişmeleri

Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti. Gazetecilerin avukatları, müvekkillerinin ifadeye çağrılmasıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini ve gerekli hukuki desteği sağlayacaklarını belirtti. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin hangi deliller ve iddialar çerçevesinde suçlandığına dair detaylar henüz netleşmedi. Ancak, soruşturmanın, Türkiye’de basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti tartışmalarını yeniden gündeme getirmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.