8 Temmuz 2026, 01:01:48
Dolar 46,8297
Euro 53,4971
Altın 6.196,47
BİST 14.497,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Az Bulutlu
Samsun
27°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 27°C
Per 27°C

Başkan Özlü: Batı Karadeniz turizm pastasını büyütelim

Başkan Özlü: Batı Karadeniz turizm pastasını büyütelim
3 Temmuz 2026 02:07
81
A+
A-

Düzce Belediye Başkanı ve Batı Karadeniz Turizm Birliği Başkanı Dr. Faruk Özlü, Akçakoca’da düzenlenen toplantıda 7 ili kapsayan bölgesel turizm destinasyonu için ortak çalışma çağrısı yaptı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Akçakoca Saklıkoy Otel’de düzenlenen ‘Batı Karadeniz Bölge Oda ve Borsaları Turizm Destinasyonu İstişare Toplantısı’na, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Akçakoca Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner, İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Eracun ve 7 il ile bağlı ilçelerin oda ve borsa başkanları katıldı.

“Turizmi bölge olarak tanımlamak istiyoruz”

Toplantıda konuşan Özlü, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’ni iki ay önce turizm birliğine dönüştürdüklerini hatırlattı. Özlü, “Düzce’den 250 kilometrelik alan baz aldığımızda 31 milyona hitap ediyoruz. Bu 31 milyon da satın alma gücü yüksek olan bir nüfus. Turizmi tek bir il bazında tanımladığımızda etkisi daha az oluyor. Biz bölge olarak tanımlamak istiyoruz” dedi.

Özlü, Düzce TSO tarafından düzenlenen toplantı ile katılımcıları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti paylaşarak, Akçakoca Saklıkoy Otel’in BELTUR’a ait olduğunu ve Batı Karadeniz’in turizm potansiyeline büyük katkı sunduğunu ifade etti.

“Oda ve borsalardan beklentimiz tanıtım”

Bölge turizminin gelişmesi noktasında oda ve borsa başkanlarına büyük görevler düştüğünü kaydeden Özlü, “Bizlerin Ticaret Odaları ve borsalarımızdan beklentisi; Batı Karadeniz Turizm Destinasyonunun tüm Türkiye’ye anlatılması ve bu bölgenin turizm alanında tanıtılmasıdır” diye konuştu.

Özlü, ❝Bir tur otobüsü İstanbul’dan kalksın molasını Düzce’de versin. Buradan Akçakoca, Ereğli Zonguldak’a geçsin. Bir gün orada kalsın. Karabük Safranbolu’da kalsın. Oradan Bartın Amasra, oradan Kastamonu, Sinop ve Bolu’dan İstanbul dönsün❞ ifadeleriyle bölgesel paket turların önemini vurguladı.

“Master planı oluşturulmalı”

Batı Karadeniz’de yer alan Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Bolu ve Sinop illerini kapsayan geniş turizm bölgesinde ortak hareket edilmesi gerektiğini belirten Özlü, “El ele vererek, TÜRSAB ve Turizm Bakanlığımızı da harekete geçirerek; en kısa zamanda ‘Batı Karadeniz Turizm Master Planını’ oluşturmamız gerekiyor” dedi.

Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık ise, Batı Karadeniz’in turizm geleceğini konuşmak adına bir araya geldiklerini belirterek, “İnanıyorum ki, ortak akıl, ortak hedeflerin en sağlam temelidir” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner’in moderatörlüğünde ‘Batı Karadeniz Turizm Birliği’ söyleşisi gerçekleştirildi ve bölge turizmine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.