AJet, Bodrum’u Avrupa’nın 13 kentine direkt uçuşlarla bağladı
AJet, Milas-Bodrum Havalimanı’nı yaz dönemi için üçüncü üssü olarak konumlandırarak Bodrum’dan Avrupa’nın 13 kentine direkt uçuşlar başlattı. Törende konuşan yetkililer, yeni hatların bölge turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.
3 Temmuz 2026 tarihinde Milas-Bodrum Havalimanı’nda düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Yatağan Kaymakamı Turgay İlhan, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, AJet Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kaya, TAV Havalimanları Grup Başkanı Mete Erna, TAV Ege ve TAV Milas-Bodrum Genel Müdürü Candemir Akyıldız ile sektör temsilcileri katıldı.
AJet’ten Bodrum’a 22 noktaya uçuş
Cemal Kaya, törende yaptığı açıklamada, ❝AJet olarak İstanbul ve Ankara’dan sonra Bodrum’u da bu yaz itibariyle üçüncü üssümüz olarak konumlandırdık. Avrupa’dan turist taşımak ve ülkemizin turizm potansiyeline katkı sağlamak amacıyla Bodrum’u Avrupa’nın 13 kentiyle direkt uçuşlarla buluşturduk. On dördüncü hattımız da yakında seferlerine başlayacak. Bu yaz Bodrum’dan 15 yurt dışı, 7 yurt içi olmak üzere toplam 22 noktaya uçuyoruz❞ dedi. Haftada 43 frekans ile Bodrum’a özel kapasite ayrıldığını belirten Kaya, operasyonların bölge ekonomisine değer katacağını ifade etti.
Yeni direkt hatların detayları
AJet’in Bodrum’dan Nürnberg, Hamburg, Berlin, Saraybosna, Bremen, Viyana, Stokholm, Hannover, Üsküp, Kopenhag, Leipzig ile charter olarak Tiran ve Priştina’ya ilk direkt seferleri gerçekleştirildi. Bodrum’dan Londra’ya ilk uçuş ise temmuz ayı ortasında yapılacak. Almanya’nın altı kentine haftada toplam sekiz direkt sefer düzenlenirken, Londra seferleri pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada üç kez gerçekleştirilecek.
Turizm ve ticari hareketlilik hedefleniyor
TAV Milas-Bodrum Genel Müdürü Candemir Akyıldız, ❝AJet’in yeni direkt hatlarıyla Milas-Bodrum’u Avrupa ve çevre coğrafyalarla daha güçlü bağlarla buluşturacak olmasından memnuniyet duyuyoruz. TAV Havalimanları olarak bölgenin turizm potansiyelini destekleyecek çalışmaları sürdüreceğiz❞ dedi. Yurt içinde ise Trabzon, Adana, Gaziantep, Samsun ve Kayseri’den Bodrum’a direkt seferler yapılıyor. TAV Havalimanları tarafından işletilen Milas-Bodrum Havalimanı, 2025 yılında 4,4 milyon yolcuya hizmet verirken, 2026’nın ilk beş ayında geçen yıla göre yüzde 4 artışla 940 bin 330 yolcu ağırladı.