MSB: Isparta’da Libyalı askerlere komando eğitimi sürüyor
Millî Savunma Bakanlığı, Isparta’daki 40’ıncı Komando Eğitim Tugay Komutanlığı’nda Libya’nın doğusundan gelen askerî personele yönelik komando temel eğitiminin devam ettiğini duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, eğitim kapsamında Libyalı askerlere kuleden iniş eğitimi verildi. Eğitimin, personelin fiziksel dayanıklılığını, koordinasyonunu ve operasyonel kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçladığı belirtildi.
Uluslararası iş birliği vurgusu
Açıklamada, uluslararası askerî iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlayan eğitim faaliyetlerinin planlandığı şekilde başarıyla sürdüğü ifade edildi. Türkiye ile Libya arasındaki askerî eğitim ve iş birliği kapsamında yürütülen faaliyetlerin, dost ve müttefik ülkelerin personelinin mesleki bilgi ve tecrübelerinin artırılmasına katkı sunmayı sürdürdüğü kaydedildi.