7 Temmuz 2026, 18:15:23
Dolar 46,8405
Euro 53,5787
Altın 6.253,38
BİST 14.529,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
27°C
Parçalı Bulutlu
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 26°C
Cts 26°C

Yılmaz: NATO’da güçlü Avrupa güvenlik yapısı şart

Yılmaz: NATO’da güçlü Avrupa güvenlik yapısı şart
7 Temmuz 2026 15:40
62
A+
A-

NATO’nun yeni dönemde daha güçlü bir Avrupa güvenlik yapısına ihtiyaç duyduğunu belirten Yılmaz, savunma harcamalarının üretim kapasitesine dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, NATO’nun yeni dönemde daha güçlü bir Avrupa güvenlik yapısına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, artan savunma harcamalarının üretim kapasitesi ve somut askeri kabiliyetlere dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin savunma sanayisinde yerli üretim oranı yüzde 80’i aştı

Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli bir mesafe katettiğini dile getiren Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki yerlilik oranının yüzde 80’i aştığını, savunma ve havacılık ihracatının ise son bir yılda 11 milyar doların üzerine çıktığını kaydetti. Türkiye’nin İHA, SİHA, elektronik harp sistemleri, savaş gemileri ve 5. nesil savaş uçağı gibi birçok alanda ileri teknoloji üretebildiğini belirten Yılmaz, dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında 5 Türk firmasının bulunduğunu ifade etti.

Savunma sanayisinin ekonomik kalkınma ve teknolojik gelişime de katkı sağladığını söyleyen Yılmaz, yapay zekâ ve Ar-Ge yatırımlarının sektör için kritik önem taşıdığını dile getirdi.

Yılmaz: Ticari kısıtlamalar ve yaptırımlar kaldırılmalı

Uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çeken Yılmaz, müttefik ülkeler arasındaki savunma sanayisi alanındaki ticari kısıtlamalar ve yaptırımların kaldırılması çağrısında bulundu. Türkiye’nin Avrupa güvenliğine önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Yılmaz, başta Avrupa Birliği olmak üzere Avrupa’daki tüm savunma ve güvenlik girişimlerinde Türkiye’nin yer alması gerektiğini belirtti. Yılmaz, bu adımların hem üretim kapasitesini artıracağını hem de Avrupa-Atlantik güvenlik mimarisini daha güçlü hale getireceğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.