Kemer’de öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı
Kemer Belediyesi’nin Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu, YKS tercih sürecindeki öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen adaylar, uzman öğretmenlerle birebir görüşme yapıyor.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih sürecine giren öğrenciler, Kemer’de ücretsiz danışmanlık hizmetinden yararlanıyor. “Eğitim varsa gelecek var” projesi kapsamında Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda sunulan hizmet, öğrencilerin bilinçli tercih yapmasını amaçlıyor.
Mersin’de sınava giren Beyaz Zeynep Yeşil, mezun olduğu okuldan bir yıl daha sınava hazırlanması yönünde öneri aldıktan sonra tercih danışmanlığı için Diyarbakır ve Adana’daki kurumlara başvurdu. Ancak aradığı hizmeti bulamayan Yeşil, bir tanıdığının önerisiyle Kemer’e gelerek Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’ndaki ücretsiz tercih danışmanlığından faydalandı.
Uzman öğretmenlerle birebir görüşme
Yeşil, kurs koordinatörü Ali Yıldırım ve rehber öğretmenlerle birebir görüşerek tercih sistemi, yerleştirme mantığı ve olası senaryoları ayrıntılı şekilde değerlendirdi. Hedeflerine ve mevcut puanına uygun kapsamlı bir tercih listesi oluşturan Yeşil, belediyenin sağladığı hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yeşil, ❝Kemer Belediyesi’nin ücretsiz tercih danışmanlığı sayesinde geleceğime yönelik doğru bir adım attım. Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na öğrencilere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim❞ dedi.
Hizmet Türkiye’nin dört bir yanına
Kurs Koordinatörü Ali Yıldırım, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde yürütülen proje kapsamında yalnızca Kemer’deki öğrencilere değil, Türkiye’nin her bölgesinden gelen üniversite adaylarına da ücretsiz tercih danışmanlığı verdiklerini kaydetti. Yıldırım, ❝Eğitim varsa gelecek var anlayışıyla öğrencilere destek olmaya devam ediyoruz❞ ifadelerini kullandı.