12 Ekim 2026, 19:26:45
Dolar 49,3369
Euro 55,2022
Altın 6.627,08
BİST 12.157,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 24°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
24°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 28°C
Sal 23°C
Çar 22°C

İçişleri Bakanlığı 10 il için kuvvetli sağanak uyarısı

İçişleri Bakanlığı 10 il için kuvvetli sağanak uyarısı
12 Ekim 2026 17:46
18
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere dayanarak bazı bölgeler için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Vatandaşlar ani sel, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmaya çağrıldı.

İçişleri Bakanlığı, 12 ve 13 Ekim tarihlerinde bazı bölgelerde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Bakanlık, yapılan uyarıların dikkate alınması gerektiğini belirtti.

12 Ekim’de 10 ilde kuvvetli sağanak bekleniyor

12 Ekim 2026 Pazartesi günü Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Batman, Hatay ve Tunceli çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Elazığ’ın doğusunda, Kahramanmaraş ve Osmaniye’nin güneydoğu kesimlerinde de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege için uyarı

13 Ekim 2026 Salı günü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in kuzey ve batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Kuzey Ege kıyılarında da İzmir’in kıyı kesimleri ile Manisa’nın batı ilçelerinde kuvvetli yağış öngörülüyor.

Sel ve su baskını riskine dikkat

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış sırasında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Bakanlık ayrıca yetkili merciler tarafından yapılacak uyarıların dikkate alınması gerektiğini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.