13 Ekim 2026, 14:59:26
Dolar 49,3672
Euro 55,2356
Altın 6.653,51
BİST 12.150,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 17°C

Keçiören’de erken destek programı tanıtıldı

Keçiören’de erken destek programı tanıtıldı
13 Ekim 2026 10:01
33
A+
A-

Keçiören Belediyesi tarafından yürütülen Erken Destek, Engelsiz Gelecek programının tanıtımı Ankara’da gerçekleştirildi. Program kapsamında bugüne kadar 350 çocuk ve aileye destek sağlandı.

Keçiören Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Aile Çocuk ve Birey Gelişim Birimi tarafından yürütülen Erken Destek, Engelsiz Gelecek programının tanıtımı, Atatürk Ankara Millî Mücadele Müzesi’nde yapıldı. Etkinlik, çocukların gelişimsel ihtiyaçlarının erken dönemde tespit edilmesi, uygun destek programlarının oluşturulması ve ailelerin bilinçlendirilmesini amaçlıyor.

Tanıtım programına Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevim Öz, TBMM Çocuk Hareketi Genel Koordinatörü Ayşegül Tabak, AK Parti Keçiören İlçe Başkan Vekili İsmail Özel, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çocuklar ve aileleri katıldı.

350 aileye destek sağlandı

Programda konuşan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, özel gereksinimli çocukların gelişim süreçlerinde erken desteğin önemine dikkat çekti. Belediyenin bugüne kadar yüzlerce aileye ulaştığını belirten Özarslan, ❝Şükürler olsun ki bugüne kadar 350 ailemize destek vererek çocuklarıyla birebir ilgilendik, onları dinledik ve onlara yol gösterdik. Desteğimiz kapıdan çıkınca bitmiyor. Ailelerimiz evde neler yaptıklarını bizimle paylaşıyorlar, bizler de her bir çocuğun ilerlemesini adım adım takip ediyoruz❞ dedi.

Ailelerin destek sürecinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Özarslan, hiçbir çocuğun imkânsızlıklar nedeniyle gelişim fırsatlarından mahrum kalmaması gerektiğini ifade etti. Özarslan, ❝Bir çocuğun desteğe ihtiyacı varsa bunu erkenden fark etmek, ailesine doğru yolu göstermek ve o evladın elinden tutmak bizim asli görevimizdir❞ ifadelerini kullandı.

Eğitim ve gelişim kazanımlarına vurgu

Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevim Öz de konuşmasında özel gereksinimli bireylerin eğitim ve gelişim alanındaki kazanımlarına değindi. Engelli kamu personeli seçme sınavında başarı gösteren bireyleri tebrik eden Öz, çalışmaların yürütülmesinde görev alan personele teşekkür etti. Öz, ❝Bu bireylerimiz hem zihinsel hem bilişsel hem eğitsel faaliyetleri gerçekleştirerek, özellikle de e-KPSS’de gösterdikleri başarılar için hepsini canı gönülden kutluyorum❞ dedi.

AK Parti Keçiören İlçe Başkan Vekili İsmail Özel ise özel gereksinimli bireylere yönelik toplumsal duyarlılığın önemine değinerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Hizmet verileri ve etkinlikler

Keçiören Belediyesi Aile Çocuk ve Birey Gelişim Birimi tarafından 0-18 yaş arası çocuklara ve özel gereksinimli bireylere ücretsiz danışmanlık ve gelişim desteği sunuluyor. Belediyenin paylaştığı bilgilere göre bugüne kadar 350 çocuk ve aileye bireysel değerlendirme ve danışmanlık hizmeti verildi. Risk grubundaki 60 çocuğa erken müdahale programı uygulanırken, 30 çocuğa mahremiyet eğitimi, 100 çocuğa davranış desteği sağlandı. Ayrıca 100 özel gereksinimli çocuk için bireysel gelişim destek programı hazırlandı.

Tanıtım programında, belediye bünyesinde eğitim alan özel gereksinimli bireyler kazanımlarını ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Etkinlik kapsamında bileklik ve taç yapımı, yüz boyama ve kukla gösterisi düzenlendi. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan da çocuklara plaket ve oyuncak takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.