16 Ekim 2026, 14:51:18
Dolar 49,5272
Euro 55,7002
Altın 6.654,17
BİST 12.070,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Yağmurlu
Samsun
22°C
Yağmurlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 22°C

Keçiören Belediyesinden 158 cami ve Kur’an kursuna destek

Keçiören Belediyesinden 158 cami ve Kur’an kursuna destek
16 Ekim 2026 13:16
17
A+
A-

Keçiören Belediyesi tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen programda din görevlileri bir araya geldi; camilerin toplumsal dayanışmadaki yeri ve din görevlilerinin toplum hayatındaki rolü ele alındı.

Program, Keçiören Belediyesi tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirildi. İlçede görev yapan din görevlilerinin katıldığı etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Keçiören İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Elmas, AK Parti Keçiören İlçe Başkan Vekili İsmail Özel, belediye meclis üyeleri, parti teşkilatı temsilcileri ve din görevlileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Camilere 158 destek

Programda konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, camilerin ibadet işlevinin yanı sıra toplumsal birlik ve beraberliğin güçlendirilmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Din görevlilerinin toplumun farklı kesimlerine rehberlik ettiğini ifade eden Özarslan, ❝Camilerimiz sadece taştan ve tuğladan ibaret binalar değildir. Camiler birliğimizin, dirliğimizin, beraberliğimizin, Resulullah Efendimizin güzel ahlakının öğretileriyle donatılmış insanların ibadethaneleridir.❞ dedi.

Belediyenin cami ve Kur’an kurslarına yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Özarslan, göreve geldikleri tarihten itibaren 158 cami ve Kur’an kursunun bakım, onarım ve çeşitli donanım ihtiyaçlarının karşılanmasına destek verdiklerini söyledi. Klima, halı ve avize gibi ihtiyaçların da bu kapsamda karşılandığını belirten Özarslan, desteklerin sürdürüleceğini ifade etti.

Erken yaş gruplarına yönelik Kur’an kurslarına da değinen Özarslan, 0-6 yaş grubundaki kurslara katılımın düşük olduğunu belirterek bu alandaki çalışmaların artırılması gerektiğini söyledi. Kurslara katılan çocuk sayısının dört veya beş katına çıkarılması çağrısında bulunan Özarslan, din görevlileriyle iş birliğine önem verdiklerini ve belediye hizmetlerinde toplumsal ihtiyaçların karşılanmasını esas aldıklarını kaydetti.

Din görevlilerinin toplumsal rolü

Keçiören İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Elmas ise din görevlilerinin yalnızca ibadet hizmetlerinde değil, mahallelerdeki sosyal dayanışma çalışmalarında da görev üstlendiğini belirtti. Camilerin toplumun farklı kesimlerini bir araya getirdiğini vurgulayan Elmas, ❝Camiler, kubbesi altında fakirin, makam sahibi olanın ve olmayanın, zenginin, yoksulun, yetimin, her unvandan insanın buluştuğu manevi bir sofradır.❞ ifadelerini kullandı.

Din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerinin toplumun manevi hayatındaki önemine dikkat çeken Elmas, ❝Bu sofranın da gönül mimarları din görevlisi arkadaşlarımız ve Kur’an kursu öğreticilerimizdir. Bu kutlu mekânların ruhu ve can damarı olan siz değerli din gönüllülerimizsiniz.❞ diye konuştu. Elmas, din görevlilerinin mahalle sakinlerinin sorunlarıyla da ilgilendiğini belirterek bu alanda belediye ve diğer kamu kurumlarıyla yürütülen iş birliğinin önemine değindi.

AK Parti Keçiören İlçe Başkan Vekili İsmail Özel de programda yaptığı kısa konuşmada din görevlilerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

İlahi dinletisi ve hediye takdimi

Konuşmaların ardından Keçiören Müftülüğü İlahi Korosu tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi. Program kapsamında Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile Keçiören İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Elmas karşılıklı hediye takdiminde bulundu. Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen buluşma, din görevlilerinin katılımıyla tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.