Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Samsun’da Domuz Gribi Vakası Görüldü

Son zamanlarda bir çok kişinin grip nedeniyle hastanelere gitmesinin ardından Samsun ve Sinop bölgesinde domuz gribi teşhislerinin konduğu ortaya çıktı.

Samsun’da Domuz Gribi Vakası Görüldü
20 Ağustos 2021 00:23
34.757
A+
A-

Son zamanlarda bir çok kişinin grip nedeniyle hastanelere gitmesinin ardından Samsun ve Sinop bölgesinde domuz gribi teşhislerinin konduğu ortaya çıktı.

Son alarak aldığımız bilgilere göre Samsun’da küçük yaştaki bir çocuğun domuz gribi teşhisi ile gözetim altında tutulduğu belirtildi. Ateşinin bir türlü düşmediği gözlemlenen ve domuz gribi belirtilerini karşılayan çocuk şuan için gözetim altında tutuluyor.

Yine Sinop ilinde de aynı teşhisten Samsun’a sevk edilen hastaların olduğu belirtiliyor.

DOMUZ GRİBİ GERİ DÖNDÜ

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre domuz gribi ülkemizde tekrardan baş gösteriyor. Ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da birçok vatandaşın ‘Domuz Gribi’ olarak adlandırılan A (H1N1) ve influenza B virüslerine yakalandığı belirtiliyor. Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, söz konusu virüse karşı tüm vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrı yaptı.

Toplu ortamlardan kaçınılması, tokalaşma, öpüşme, el ve burun hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Murat Erkan, hastalığı yakalananların ise sağlıklı insanlara bulaştırmamaları adına toplumdan izole olarak kendi ortamlarında istirahate geçmelerini tavsiye etti, bol bol sebze, meyve ve sulu gıda tüketimi önerdi.

Dr. Murat Erkan, “Belli mevsimlerde bu tür hastalıklar baş gösteriyor. Bu yıl da kış aylarında bu virüse bağlı bir artış görmekteyiz. Konuyla ilgili vatandaşlarımızın duyarlı ve bilinçli olması gerekmektedir. Virüse karşı önlemlerden söz edecek olursak; bu dönemde toplumsal alanlardan uzak durulması, Türk milletinin geleneğinde olan tokalaşma ve öpüşme gibi alışkanlıklardan kesinlikle uzak durulması, ortak kullanılan malzemelerin kullanılmasından kaçınılması gerekiyor. Söz konusu virüs havada asılı olan partiküllerin üzerinde bulunduğunun bilincinde olunması gerekiyor. Dolayısı ile burada temkinli olmak, virüse yakalanmamak için el ve burun hijyenine son derece dikkat edilmesi, yani solunum yollarının sık sık temizlenmesi gerekiyor. Kış mevsimlerinde özellikle ve özellikle gıda alımına dikkat edilmesi ve sıvı gıda alımını artırmak direnci artıracaktır.” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.