Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 27°C

Yardım Değil, Reklam Yapılmasına Tepki!

Samsun’dan bazı belediyelerin depremzedeler için topladıkları yardımların reklam algısı yaratması tepkilere neden oldu.

Yardım Değil, Reklam Yapılmasına Tepki!
19 Ağustos 2021 01:16
826
A+
A-

Samsun’dan bazı belediyelerin depremzedeler için topladıkları yardımların reklam algısı yaratması tepkilere neden oldu.

Samsun’un Terme, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık Belediye Başkanları, 41 kişinin yaşamını yitirdiği Elazığ ve Malatya’daki deprem bölgelerine gönderdikleri yardım tırında ‘8 köşeli kasket’ reklamı yaptı. Başkanlara tepki yağıyor.

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremler Türkiye’nin yüreğini yaktı. Son gelen resmi açıklamalara göre; Elazığ’da ve Malatya’da toplam 45 kişi hayatını kaybetti. Deprem bölgelerinde Türkiye’nin dört bir yanından destek yağıyor ve yeni yardım kampanyaları başlatılıyor. Yaraları sarılmaya çalışılan felaketle ilgili tüm kamu kurumları teyakkuz halinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakınen takip ettiği arama ve kurtarma çalışmaları dün tamamlanırken, afetin açtığı yaralar sarılmaya devam ediyor.

Bu bağlamda ülkenin dört bir yanından deprem bölgelerine yardımlar giderken, Samsun’dan bu kadarına da pes dedirten bir yardım tırı yola çıktı. Terme Belediyesi, Çarşamba Belediyesi, Salıpazarı Belediyesi ve Ayvacık Belediyesi’nin organizesinde toplanan yardımlar, reklam afişi asılan bir yardım tırı ile depremzedelere gönderildi. Yardım tırının üzerinde bölgenin simgesi olan ‘8 köşeli kasket’in reklamı yapıldı. ‘8 köşelilerden 8 köşelilere’ yazılı pankartın yazıldığı ve önünde fotoğraf çekildiği yardım tırı, daha sonra bölgeye uğurlandı.

Yardım tırında reklam yapılmasını eleştiren vatandaşlar, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı’yı eleştiri yağmuruna tuttu. Başkanların böyle bir günde reklam gayretine düştüklerini söyleyen Samsunlular, “Yazıklar olsun” dedi.

Kaynak: diyekonustu.com

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.