Dolar 32,7525
Euro 35,1755
Altın 2.450,33
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 29°C

Futbolseverlerin Dikkat Etmesi Gereken 4 EURO 2024 Dolandırıcılığı – Gülce Haber

Futbolseverlerin Dikkat Etmesi Gereken 4 EURO 2024 Dolandırıcılığı – Gülce Haber
28 Haziran 2024 22:00
4
A+
A-

Futbolseverlerin EURO 2024’le ilgili internette dolaşan cazip fırsatlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, en yaygın 4 EURO 2024 dolandırıcılığını ve dikkat edilmesi gereken önlemleri paylaşıyor.

Ülkemizde ve dünyada heyecanla takip edilen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. Ancak her büyük etkinlikte olduğu gibi bu durumu da fırsata çeviren siber saldırganlar, dünyanın dört bir yanındaki futbolseveri tehdit eden dolandırıcılık yöntemleri geliştiriyor. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcısı olan Bitdefender’ın gerçekleştirdiği araştırma, saldırganların futbolseverlerin kişisel ve finansal bilgilerini çalmak, var olmayan ürünleri satın almaya ikna etmek ve hatta kötü amaçlı yazılım yüklemek için UEFA EURO 2024 markasını kullandığını ortaya koydu. Futbolseverlerin bu tür tehlikelerden kaçınmak için yalnızca resmi web sitelerini ve yayıncı kuruluşları dikkate alması gerektiğini ifade eden Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, en yaygın 4 EURO 2024 dolandırıcılığını ve dikkat edilmesi gereken önlemleri paylaşıyor.

1. Sahte Biletler: Etkinliklerde sahte bilet satmak en eski dolandırıcılıklardan biri. Ancak dolandırıcılar, kurbanlarına yasal bilet sattıklarına ikna etmek için sosyal medyada reklam satın alacak ve sahte web siteleri kuracak kadar ileri gidebiliyor. Karaborsadan satın alınan biletler, dolandırıcılar tarafından yasal yollardan satın almış olsalar dahi, tespit edildiği zaman iptal ediliyor. Geçen yıl yüzlerce bileti iptal eden UEFA, bu yıl da aynı işlemi uyguluyor. Ayrıca EURO 2024 için fiziksel biletin bulunmadığını da unutulmamalı.

2. Sahte Yayın Siteleri: Google’da hızlı bir arama yapıldığında UEFA şampiyonasını ücretsiz olarak yayınlayan birçok site görülüyor. Ancak kullanıcıların kişisel bilgilerini çalmak için bu siteleri oluşturan saldırganlar, bazı durumlarda kurbanları finansal verilerini gönüllü olarak vermeye ikna etmek amacıyla çok küçük bir meblağ dahi talep edebiliyor.

3. Sahte Formalar: Yeni geliştirilen bu yöntem ile dolandırıcılar, sahte forma satmakla kalmıyor, aynı zamanda yanıltıcı bilgiler yayarak insanları ürünlerin sahte olmadığına ikna etmeye çalışıyor. Bu sayede saldırganlar kendi sattıkları orijinal olmayan ürünleri satın almaya futbolseverleri teşvik ediyor.

4. Sahte Android Uygulamaları: Kötü amaçlı uygulamaları yaygınlaştırmak için Google’ın Play Store uygulamasını kullanan saldırganlar, Truva Atı gibi yazılımlarla kişileri tehdit ediyor. Google, her ne kadar bu tür uygulamaları kaldırsa da üçüncü taraf web sitelerinde aynı tehlike devam ediyor.

EURO 2024 Sırasında İnternette Nasıl Güvende Kalınır?

– Biletleri yalnızca resmi EURO 2024 web sitesinden satın alın. 

– Sosyal medyada inanılmaz fiyatlar vadeden reklamlara inanmayın ve EURO 2024 için fiziksel bilet olmadığını unutmayın.

– Spor malzemelerini sadece resmi satıcılardan satın alın.

– Bilinmeyen göndericilerden veya şirketlerden gelen ve harika fırsatlar, promosyonlar veya ödüller sunan e-postalara ve uygulamalara karşı dikkatli olun.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.