Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 25°C
Çok Bulutlu
Samsun
25°C
Çok Bulutlu
Cts 7°C
Paz 6°C
Pts 9°C
Sal 11°C

Assan Alüminyum, küresel ambalaj sektörünün en büyük fuarı Interpack’e katıldı

– Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör:
– “Sürdürülebilirliğe en etkin katkıyı sağlayan ve sonsuz kez geri dönüştürülebilme özelliğine sahip olan ürünümüz alüminyum ile dünyamızın geleceği için değer yaratmayı hedefliyoruz”

Assan Alüminyum, küresel ambalaj sektörünün en büyük fuarı Interpack’e katıldı
11 Mayıs 2023 12:13
122
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Assan Alüminyum, 3 yılda bir gerçekleştirilen ancak pandeminin araya girmesi ile 2017’den beri ilk defa 6 yıl sonra Düsseldorf’ta gerçekleştirilen küresel ambalaj sektörünün en prestijli fuarı Interpack 2023’te ambalaj sektörüne yönelik sürdürülebilir odaklı faaliyetlerini tanıttı.

Assan Alüminyum açıklamasına göre, Kibar Holding çatısı altında “Geleceği Tüketmeden Üretiyoruz” felsefesiyle faaliyet gösteren yassı alüminyum sektörünün lider oyuncularından Assan Alüminyum, ambalaj sektörünün dünyadaki en büyük buluşması olan Interpack 2023’teki yerini aldı.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen fuar, gıda, içecek, ilaç, kozmetik ve endüstriyel ürünler sektörleri için ambalaj malzemeleri, ambalaj makineleri, ilgili proses teknolojilerinin yanı sıra dijital teknolojiler ile sürdürülebilir ürün ve süreçlere odaklanıyor.

Assan Alüminyum, Interpack fuarına Hall 7A C10 numaralı alanda, yüzde 62’si yeniden kullanılabilen malzemelerden üretilen 196 metrekare büyüklüğündeki standı ile katıldı.

Assan Alüminyum yönetim anlayışını, üretim tesisleri, doğa ve çevrenin korunması ve iklim krizinin etkilerinin en aza indirilmesi hedefine yönelik olarak sürdürüyor.

Bu çalışmalarının önemli bir çıktısı olarak, global ölçekte alüminyum sektörünün tüm değer zinciri için sürdürülebilirlik çerçevesini belirleyen inisiyatif, Aluminium Stewardship Initiative'den (ASI) hem Tuzla ve Dilovası üretim tesislerinin, hem de geri dönüşüm tesisinin küresel sürdürülebilirlik prensiplerine uygun faaliyet gösterdiğini tescil edici nitelikte olan Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikasını aldı.

Bu sertifikayı alan Türkiye’deki ilk yassı alüminyum üreticisi olan şirket, bu önemli kilometre taşı ile sürdürebilirlik yolculuğuna devam ediyor.    

Tuzla ve Dilovası’ndaki üretim tesislerinin yıllık elektrik enerji tüketimine eş değer temiz enerji üretimini Manavgat’ta bulunan yenilenebilir enerji üretim tesisi ile gerçekleştiren Assan Alüminyum, hidroelektrik enerji üretimiyle I-REC belgeleri alarak kapsam 2 emisyonlarının tamamını dengeliyor.

Entegre geri dönüşüm tesisinde de geri dönüşümü sonsuz kez ve yüzde 100 oranda mümkün olan alüminyumu geri dönüştürüyor. Interpack 2023’te dünyanın beş kıtasında toplamda 60'ın üzerinde ülke temsil edildi. Bu açıdan potansiyel iş ortakları ve müşterilerle tanışmak ve uluslararası ticareti genişletmek için en iyi fırsatları sunan fuarda 2 bin 700'ün üzerinde katılımcı yer aldı.

– “Tüm iş planlarımızı, 'Geleceği Tüketmeden Üretiyoruz' felsefesi ile gerçekleştiriyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, sürdürülebilirlikten dijitalleşmeye sektörün yarınları için önem taşıyan tüm yeniliklerin bu fuarda sunulduğunu ifade etti.

Güngör, “Interpack sektörün geleceği için küresel trend belirleyici bir fuar. Burada ülkemizi başarıyla temsil ettiğimiz için gururluyuz. Güvenilirlik, esneklik, yenilikçilik, sürdürülebilirlik ilkeleri ile hareket eden Assan Alüminyum olarak dünyaya ve gelecek nesillere olan sorumluluğumuzun bilinciyle üretimden yatırıma tüm iş planlarımızı, 'Geleceği Tüketmeden Üretiyoruz' felsefesi ile gerçekleştiriyoruz.

Sürdürülebilirliğe en etkin katkıyı sağlayan ve sonsuz kez geri dönüştürülebilme özelliğine sahip olan ürünümüz alüminyum ile dünyamızın geleceği için değer yaratmayı hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

AR-GE stratejilerinin temelini sürekli döküm tekniğini, sürekli geliştirme hedeflerinin oluşturduğunu kaydeden Güngör, şunları aktardı:

“AR-GE ile karbon ayak izimizi azaltma çalışmaları kapsamında, yalnızca birincil olmayan hurda alüminyum kullanılarak üretilebilen, düşük karbon ayak izine sahip ve kalite kriterlerini sağlayan bir alaşım geliştirdik. Tamamen bize özel bir alaşım olan 3.423 ürünü yüzde 95’in üzerinde birincil alüminyum harici geri dönüştürülmüş malzeme ile üretiliyor.

Eş değer ürünlere göre de yüzde 50 daha az karbon ayak izi oluşturuyor. Öncelikle inşaat sektörü olmak üzere, otomotiv ve ambalaj sektöründeki belirli kullanım alanlarında faydalanılabilecek bu ürün, AR-GE çalışmalarımızın ve sürekli döküm uzmanlığımızın başarılı sonuçlarından bir tanesi.”

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.