Geleceğin sağlık profesyonelleri yetişiyor!
Disiplinler arası eşgüdüm ve takım çalışmasıyla toplum sağlığını yükselten bireyler yetiştirdiklerini dile getiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, “Eğitimi, toplum ve insanlık yararına kullanabilecek meslek profesyonelleri yetiştirmek temel hedeflerimizden.” dedi.
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, tercih maratonunda olan ve sağlık alanında kariyer planı yapan adaylara fakültenin misyon ve hedeflerini anlattı.
Sağlık alanında disiplinler arası eşgüdüm amaçlanıyor
Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, fakültenin misyonunu ve hedefine işaret ederek, “Üniversitemizde sağlık alanında disiplinler arası eşgüdüm ve takım çalışması yapabilen, toplumun sağlığını, gelişimini ve yaşam kalitesini yükseltebilmek amacıyla bilim ve teknolojiyi kullanan, araştırmacı, evrensel, kültürel, etik ve insani değerlere saygılı, alanında yeterli bilgi ve beceriye sahip kişileri yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu kişilerin özgün bilimsel çalışmalar yapabilen, ulusal ve uluslararası platformlarda tanınan, dünyada sağlık bilimleri eğitim ve öğretimi üzerine yetkinliği kabul edilen, toplum sağlığı ile ilgili plan ve politikalar oluşturulmasında söz sahibi olan, saygın ve alanında yenilikçi, öncü bir fakülte olmak hedeflerimiz arasında yer alıyor.” dedi.
Sağlıkta insanı sevmek önemli!
Eğitimin dünyayı değiştirebilecek en büyük güç olduğuna, toplumumuz ve yaşadığımız dünyayı pozitif yönde değiştirmek için eğitimin, adaletin, şeffaflığın ve insanı sevmenin önemli olduğuna inandıklarını dile getiren Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, “Toplumumuzun ihtiyaçlarına yönelik olarak güncel bilgi ve gelişmelerle uyumlu, bilim, teknoloji ve insan haklarına dayalı, çağdaş yöntem ve yaklaşımlarla eğitilmiş, yetkin, bilgi üretmeyi ve yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş, özgüveni yüksek, bilimi, eğitimi, hizmeti toplum ve insanlık yararına kullanabilecek meslek profesyonelleri yetiştirmek temel hedeflerimizdendir.” diye konuştu.
Çağdaş teknolojiye uyumlu eğitim…
Üsküdar Üniversitesi’nin gelişmiş alt yapı ve laboratuvar olanaklarıyla çağdaş teknolojiye uyumlu eğitim verdiğini belirten Prof. Dr. Ertekin, “Teorik ve uygulamalı eğitimlerimiz Yüksek Öğretim Kurulu’nun yönetmeliklerine, meslek derneklerinin önerilerine ve evrensel bilim ilke ve gereksinimlerine göre planlanmakta ve güncel teknolojiler kullanılarak aksamadan verilmektedir. Uygulamalı eğitimler ise kendi kurumuzla birlikte kamu ve afiliye olan kurumlarda verilmektedir.” şeklinde konuştu.
Kariyer merkezinin öğrencilere sağladığı uygulama eğitim programlarının önemi
Kariyer merkezinin öğrencilere sağladığı uygulama eğitim programlarının önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Ertekin, “Öğrencilerimiz hem alanda eğitim alma hem de sağlık sektöründe kendilerini tanıtma imkânı buluyorlar. Bu yaklaşım, mezuniyetlerinden sonra istihdam edilmelerine önemli katkılar sağlıyor ve kariyer merkezimiz bu konuda çok aktif bir çalışma yürütüyor. Öğrencilerimizin eğitimleri sürelerinde çeşitli sektörlerle yapılan ortak toplantılar, öğrencilerimize sahada çalışma ve sektörle iletişim kurabilme imkanları sunmaktadır.” dedi.
Öğrencilere sunulan burs imkanları neler?
Öğrencilere sunulan burs imkanlarının öneminden bahseden Prof. Dr. Ertekin, “Tercih sıralaması, başarı, spor ve sosyal durumlara bağlı olarak birçok alanda kurumumuzdan alabilecekleri burs imkanına sahip olabilmektedirler. Ayrıca tercih ve tanıtım döneminde, adaylara çeşitli kamu, özel ve vakıf kuruluşlarının destek bursları konusunda bilgi ve destek verilmektedir” ifadelerini kullandı.
Sosyal ve akademik destekler neler?
Prof. Dr. Ertekin, öğrencilerin sosyal yönden gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla çok sayıda öğrenci kulübü bulunduğunu ve araştırma yapmak isteyen öğrencilere yoğun destek verildiğini belirterek, “Kurumumuz alanında yetkin öğretim görevlilerine, gelişmiş laboratuvarlara, dijital alt yapıya, simülasyon eğitim imkanlarına sahiptir, spor alanında da etkin çalışmalarımız ve başarılarımız mevcuttur. Öğrencilerimizin sosyal yönden gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla çok sayıda öğrenci kulüplerimiz bulunmaktadır, araştırmaya yapmayı arzu eden öğrencilerimiz için de araştırma ve proje çalışmaları ile patent geliştirme konularında yoğun destek verilmektedir. Okulumuzda yıllardır yapılmakta olan ve bu sene dokuzuncusu yapılan ‘Bilim ve Fikir Festivali’ bunun en güzel örneklerindendir.” diye konuştu.
12 farklı lisans eğitimi…
Aktuğ, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 12 alanda lisans eğitimi verdiklerini söyledi. Aktuğ bu bölümleri şu şekilde sıraladı:
“Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi, Ebelik, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Odyoloji, Perfüzyon, Sağlık Yönetimi ile Sosyal Hizmet.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı