CHP Milletvekili Murat Çan’dan 19 Mayıs İlçesi İçin Adliye Talebi
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapmış olduğu konuşmada, Samsun’un 19 Mayıs ilçesine adliye kurulmasının gerekliliğini vurguladı. Çan, 30 bin nüfusa sahip ilçede yaşayan vatandaşların adli işlemleri için başka bir ilçeye gitmek zorunda kaldıklarını ve bu durumun hem zaman kaybına hem de ekonomik zorluklara neden olduğunu belirtti.
“Adalet İçin Adliye Şart”
Milletvekili Murat Çan, TBMM’de yaptığı açıklamada, 19 Mayıs ilçesinin sosyoekonomik gelişmişlik düzeyinin ülke ortalamasının üzerinde olduğunu ve ilçe ekonomisinin tarım, hayvancılık ve ticaret ile canlı tutulduğunu vurgulayarak, adliye eksikliğinin bölge halkının günlük yaşamını olumsuz etkilediğini belirtti.
“Adalet Bakanlığı ve HSK’yi Göreve Davet Ediyorum”
Çan, 19 Mayıs ilçesine kurulacak bir adliyenin adalet sistemine ek bir yük getirmeyeceğini, aksine vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacağını ifade etti. Konuşmasını, “Adalet Bakanlığını, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nu (HSK) ve dolayısıyla bu iktidarı, bu haklı talebin gereğini yerine getirmeye davet ediyorum” sözleriyle tamamladı.