31 Ekim 2026, 05:06:37
Dolar 49,9478
Euro 55,8283
Altın 6.226,76
BİST 10.759,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

0SAMSUN’DA BALKAN TÜRKLERİ CUMHURİYET COŞKUSU

0SAMSUN’DA BALKAN TÜRKLERİ CUMHURİYET COŞKUSU
31 Ekim 2026 02:08
26
A+
A-

  1. *SAMSUN’DA BALKAN TÜRKLERİ CUMHURİYET COŞKUS*

*Haber: Turhan AKŞEN – SAMSUN*

Samsun’da yaklaşık 250 binin üzerinde Balkan Türkü ve Mübadilin yaşadığı yerleşkelerde Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu(KARDEF)Atakum Ilcesi Atakum Belediyesine ait Sosyal tesislerinde baslattığı Cumhuriyet kurlamalarına Federasyona bağlı 20 Dernekte ,Sinop,Erbaa,Tasovabaşta olmak üzere, İlkadım ve Canik ilçelerinde düzenlenen kutlamalarda, Balkan Türkleri Dernekleri ve Mübadil derneklerinin üyeleri yöresel folklor kıyafetleriyle meydanlara çıktı. Davul-zurna eşliğinde oynanan geleneksel oyunlar, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Ellerinde Türk bayrakları ile “Yaşasın Cumhuriyet” sloganları atan vatandaşlar, Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladı. Kutlamalara 7’den 70’e yoğun katılım olduğu gözlendi.

Atakum  düzenlenen programda konuşan dernek temsilcileri, “Bizler Balkanlardan gelen evlatlar olarak Cumhuriyet’in kıymetini çok iyi biliyoruz. Bugün burada olmamızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz” dedi.

Kutlamalar, gün boyu süren folklor gösterileri ve marşlarla devam etti.

Cumhuriyeti ve cumhuriyet bayramını büyük bir coskuyla kutlayan Balkan Türkleri (Mübadiller,Göçmenler,Macirlar,Arnavutlar,Magedonya ve Batı Trakyalilar)Samsun Sehrinde oldugu gibi Yurt içinde yasadıklari Il ve Ilcelerde de aynı çosku icinde bir hafta boyunca Ekim Ayı sonuna  Cumhuriyet konulu panel,Söyleşi ve sergilerle kutlamaya devam edicekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.