Dolar 35,1981
Euro 36,7471
Altın 2.968,65
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 14°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
14°C
Hafif Yağmurlu
Paz 12°C
Pts 18°C
Sal 17°C
Çar 17°C

Türkiye finansal teknoloji merkezi olabilir

İSTANBUL (AA) – Melek yatırımcı ve iş insanı Hande Enes, Türkiye'nin yakın gelecekte finansal teknoloji merkezi olacağını bildirdi. MÜSİAD …

Türkiye finansal teknoloji merkezi olabilir
23 Şubat 2022 18:13
236
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Melek yatırımcı ve iş insanı Hande Enes, Türkiye'nin yakın gelecekte finansal teknoloji merkezi olacağını bildirdi.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamada, Genç MÜSİAD tarafından derneğin genel merkezinde “Teknoloji Girişimciliği ve Teknoloji Yatırımcılığı” programı düzenlendi.

Sanayiden dijitale, yapay zekadan veri analitiğine kadar teknolojiye dair tüm yatırımcılık faaliyetlerinin detaylı şekilde ele alındığı programın konuğu iş insanı ve melek yatırımcı Hande Enes konuk oldu.

Enes, sanayicilikten teknoloji yatırımcılığına dönüşümü ve bu dönüşümün aile şirketleri için önemini anlattı.

Türkiye'nin gelişen teknolojik altyapısından bahseden Enes, iş hayatından örnekler verdi ve geleneksel sermayenin teknoloji sermayesine dönüşümünü detaylı şekilde paylaştı.

Programda, Türkiye'de yatırım yapılan sektörler değerlendirildiğinde oyun, yapay zeka, veri, analitik ve teslimat sektörlerinin öne çıktığı bildirildi.

– “Türkiye'den globale çıkan girişimler artacak”

Açıklamada, programda yaptığı konuşması yer alan Enes, 2026'da bölgesel olarak yeni finansal enstrümanlar üretilmesi konusunda Türkiye ekosisteminin dikkati çekeceğini belirterek, “2030 itibarıyla Türkiye, yakın coğrafyada bu konudaki ana merkezlerden olacak ve finansal teknolojiler konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alacak.” ifadesini kullandı.

Türkiye ve dünyada farklı sektörlerde 54 yatırımının bulunduğunu kaydeden Enes, “Türkiye'den globale çıkan oyun değiştirici girişimler artacak. Globalde kullanılan 'angel investor (melek yatırımcı)', 'venture capital (girişim sermayesi)' gibi terimlerin Türkçe karşılıkları yetersiz. Bu kavramlara daha doğru karşılıklar getirerek geleneksel iş insanlarının da teknoloji girişimlerine ilgisini artırabiliriz.” açıklamasında bulundu.

Enes, konuşmasının son bölümünde geleneksel sermayenin teknoloji ekosistemine kazandırılmasında gençlerin önemine dikkati çekerken gençlerin merakı ve öğrenme isteğiyle kendilerinden önceki jenerasyonu bu alana yönlendireceğini bildirdi.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.