Dolar 32,4965
Euro 34,5804
Altın 2.477,58
BİST 9.549,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 21°C
Cts 19°C

Amasya’da 32 yıl önce ölen 68 maden işçisi anıldı

AMASYA (AA) – Amasya'nın Merzifon ilçesi Yeni Anadolu Madencilik İşletmesi'nde 7 Şubat 1990'da meydana gelen grizu patlaması sonucu …

Amasya’da 32 yıl önce ölen 68 maden işçisi anıldı
7 Şubat 2022 18:44
185
A+
A-

AMASYA (AA) – Amasya'nın Merzifon ilçesi Yeni Anadolu Madencilik İşletmesi'nde 7 Şubat 1990'da meydana gelen grizu patlaması sonucu hayatını kaybeden 68 maden işçisi anıldı.

Suluova Orta Cami'sinde, Suluova Taşovalılar Derneği tarafından düzenlenen anma programında, Kur'an-ı Kerim okundu, 68 madenci ve tüm şehitler için dua edildi.

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, yaptığı konuşmada, 32 yıl önce meydana gelen bir kaza sonucu büyük bir acı yaşadıklarını söyledi.

Maden işçilerinin zor şartlar altında çalıştıklarını belirten Üçok, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah madenci kardeşlerimizi, her türlü kaza ve belalardan esirgesin. Bir daha böyle acıları ve felaketleri yaşatmasın. Bugünü anlamlı kılan da geride kalan yakınlarının hatıralarına sahip çıkarak onları yad etmeleridir. Taşovalılar Derneğimize bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tüm şehit madencilerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara da sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun.”

Programa, kazada hayatını kaybeden madencilerin yakınları, Suluova Kaymakamı Abdullah Şen, İlçe Emniyet Müdürü Engin Erkul, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ramazan Alagöl, maden işçileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.