Dolar 32,3902
Euro 34,7989
Altın 2.411,08
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Amasya’da CHP’nin kuruluşunun 99. yılı kutlandı

AMASYA (AA) – CHP'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla Amasya ile Merzifon ilçesinde çelenk sunma programı düzenlendi. Amasya'da …

Amasya’da CHP’nin kuruluşunun 99. yılı kutlandı
9 Eylül 2022 16:54
147
A+
A-

AMASYA (AA) – CHP'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla Amasya ile Merzifon ilçesinde çelenk sunma programı düzenlendi.

Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen partililer, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Ardından CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Sevindi, burada yaptığı konuşmada, CHP'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Partilerinin halk için çalışmaya devam ettiğini ifade eden Sevindi, “CHP olarak demokratik ve müreffeh geleceği halkımızla birlikte inşa etme ve toplumsal barışı tesis etmenin tarihi sorumluluğunu taşıyoruz. Partimiz, 99. kuruluş yıl dönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, yine onun eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yüceltilerek yoluna devam edecektir.” dedi.

Merzifon ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Koparan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Koparan, burada yaptığı konuşmada, “CHP, kurtarıcı ve kurucu misyonunu kurulduğu günden bugüne aynı bilinç ve kararlılıkla sürdürmektedir. Türkiye tarihinde bugüne kadar birçok partiler kurulmuş, iktidar olmuş ama sonuçta tarihin sayfaları arasında kaybolmuştur. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi varlığını halen sürdürmektedir, ilelebet de sürdürmeye devam edecektir.” ifadesini kullandı.

Törene Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Belediye Başkan Yardımcıları Tuncer Basmacı ve Erkan Ergül ile partililer katıldı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.