Dolar 32,3565
Euro 34,7090
Altın 2.392,81
BİST 10.161,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Amasya’da engelli gencin polislik hayali bir günlüğüne gerçek oldu

AMASYA (AA) – Amasya'da polis olmayı hayal eden 27 yaşındaki zihinsel engelli Fatma Nur Tekin, kendisine hediye edilen polis üniformasıyla bir günlüğüne temsili göreve çıkarıldı.Amasya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, motosikletli po…

Amasya’da engelli gencin polislik hayali bir günlüğüne gerçek oldu
3 Aralık 2023 13:00
94
A+
A-

AMASYA (AA) – Amasya'da polis olmayı hayal eden 27 yaşındaki zihinsel engelli Fatma Nur Tekin, kendisine hediye edilen polis üniformasıyla bir günlüğüne temsili göreve çıkarıldı.

Amasya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, motosikletli polis timleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla zihinsel engelli Fatma Nur ve bedensel engelli annesi İlkay Tekin'i evlerinde ziyaret etti.

Ziyarette, daha önce kendilerine polis olmak istediğini söyleyen Fatma Nur'a polis kıyafeti ve Türk bayrağı hediye edildi. Fatma Nur, polis kıyafetini giydikten sonra kendisi için tahsis edilen ekip aracıyla ilk görevine çıktı.

Sürücülere ve yayalara trafikte dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan ve telsizden anons yapan engelli genç, bir günlük temsili görevle polis olma hayalini gerçekleştirdi.

Fatma Nur Tekin, hayalinin gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, polislere teşekkür etti.

Anne Tekin ise kızının polisleri aşırı derecede sevdiğini, sürekli “Anne ben polis olmak istiyorum” dediğini anlatarak, “Sağ olsunlar, arkadaşlar bugün Fatma'yı ziyarete geldi. Fatma'yı aşırı derecede de sevindirdiler. Anne olarak bizler de seviniyoruz tabii ki. Çocuklarımız ne kadar mutlu olursa anne ve babalar da o kadar mutlu oluyor.” diye konuştu.

Muhabir: Berin Alpaslan Gökçe

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.