Dolar 32,3605
Euro 34,7704
Altın 2.408,20
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Amasya’dan kısa kısa

AMASYA (AA) – Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, İller Bankasının 22 milyon 559 bin liralık katkısıyla Havza Eymir İçme Suyu İsale Hattı&#39 …

Amasya’dan kısa kısa
9 Eylül 2021 21:02
237
A+
A-

AMASYA (AA) – Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, İller Bankasının 22 milyon 559 bin liralık katkısıyla Havza Eymir İçme Suyu İsale Hattı'nın yenilenmesi için çalışmaların sürüdüğünü bildirdi.

Üçok, yaptığı açıklamada, 25 kilometrelik Havza Eymir İçme Suyu İsale Hattı'nın en zor güzergahında olduklarını söyledi.

“Ferhat, aşkı Şirin için nasıl dağları delip, Amasya Şehrine su getirmiş ise bizler de Ferhat misali dağları delip, artan kuraklıkların önüne geçmek ve Suluova'mızın su sorununa kalıcı çözümler üretmek amacıyla içme suyu çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.” diyen Üçok, dağlık ve dik yamaç üzerinde hattı getirmeye çalıştıklarını anlattı.

Havza Eymir İçme Suyu İsale Hattı ile saniyede 70 litre kaynak suyunu ilçeye getireceklerini belirten Üçok, “Adeta doğa ile mücadele ediyoruz. Hizmet aşkı gönüllere girince dağ dayanmaz. Köseoğlu köyü ve çevresindeki içme suyumuzu kaynaktan şehrimize ulaştırmak üzere başlattığımız içme suyu isale hattı döşeme çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” diye konuştu.

– Taşova Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Toplantısı yapıldı

Taşova Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Toplantısı Kaymakam Ahmet Gökcecik başkanlığında yapıldı.

Kaymakam Gökcecik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, amaçlarının köylere eşit ve kaliteli hizmet götürmek olduğunu belirtti.

Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak 2021 yılı yatırım programı hakkında meclis üyeleri ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Gökcecik, “Köylerimizde temel ihtiyaçlara öncelik vererek, vatandaşlarımızın yol, ulaşım, altyapı olmak üzere yaşam standartlarını ve kalitesini yükseltmek, eğitim, sağlık, tarım, çevre koruma, imar gibi insanın ihtiyaç duyduğu genel ve yerel ihtiyaçlarının karşılanması konusundaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.