DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

İdlib şehitleri için fidan dikildi

AMASYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN “SURİYE’NİN İDLİB KENTİNDE ŞEHİT OLAN 36 KAHRAMAN ASKERLERİMİZ ANISINA” FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İdlib şehitleri için fidan dikildi
Banner Resmi
10.10.2021
310
A+
A-

Amasya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Suriye’nin İdlib kentinde şehit olan 36 Mehmetçiğin anısına fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Amasya Yeni Çevre Yolu Fındıklı, Bağlar Üstü mevkisinde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Amasya Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, “Şehitlerimiz bu vatan toprakları için hiç düşünmeden canını veren kahramanlarımızdır. Bu vatan için bizlere düşen görev; bildiklerimizi sizlere aktarmak, sizlere iyi eğitim vermek, geliştirmek ve geleceğe hazırlayarak vatanımıza yararlı kılmaktır. Sizlerin görevi ise; derslerinize iyi çalışarak, sizlere aktarılan bütün kazanımları elde ederek başarılı ve yararlı işler yapmak ve hep birlikte bu vatanı ilelebet payidar kılmaktır” dedi.

Amasya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Yıldız, “Her birimiz bu vatanın neferleriyiz. Cepheye gidende, görevini iyi yapanda, bu devlet için yararlı işler yapanda kahramandır. Bu vatan toprağı için terini akıtan da, kanını akıtan da bitmez ve ilelebet unutulmaz” diye konuştu.

Amasya Bölge Müdürü Halil Oflu ise, “İçinde bulunduğumuz coğrafyada bulunmanın bedelinin ağır olduğu biliyoruz. Ordumuz ve milletimiz, bizi bu topraklardan atmak isteyenlere gereken cevabı her zaman verdiği gibi bundan sonra da verecektir. Bugün de burada Suriye’nin İdlib kentinde şehit olan 36 kahraman askerlerimiz anısına fidan dikmek için toplandık. Bu vatanın şehitleri asla unutulmaz ve her zaman minnet duygusuyla yad edilir. Bu vatana düşman olana; İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy dizeleriyle sesleniyoruz. Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz. Hain saldırılar sonucu şehit olan tüm Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fidan dikim etkinliğine geçilerek, Suriye’nin İdlib kentinde şehit olan 36 kahraman askerlerin adlarının plakalara yazılarak fidanları takıldığı çam fidanları katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu ve can suları verildi.

Etkinliğe ayrıca Amasya Orman İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik, Abdurrahman Kamil Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.