Dolar 32,3546
Euro 34,6875
Altın 2.393,28
BİST 10.159,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Ramazan davulcusu söylediği manilerle dolandırıcılığa dikkat çekiyor

AMASYA (AA) – Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde 45 yıldır ramazan davulculuğu yapan 68 yaşındaki Cemil Solak, sahurda söylediği manilerle …

Ramazan davulcusu söylediği manilerle dolandırıcılığa dikkat çekiyor
20 Nisan 2022 17:26
155
A+
A-

AMASYA (AA) – Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde 45 yıldır ramazan davulculuğu yapan 68 yaşındaki Cemil Solak, sahurda söylediği manilerle dolandırıcılık olaylarına dikkat çekiyor.

Kahvehanede beklerden polis ekiplerinin telefon dolandırıcılığına karşı bilgilendirmelerinden etkilenen Solak, dolandırıcılık ile ilgili maniler yazarak sahur vaktinde söylemeye başladı.

Cemil Solak, AA muhabirine, polis ekiplerinin kahvehanede dolandırıcılık, sahtekarlık, hırsızlıklarla ilgili uyarıcı bilgiler sunduklarını söyledi.

Bu durumdan klarnetçi arkadaşı İhsan Tosmak ile etkilendiklerini ve mani yazmaya karar verdiklerini anlatan Solak, “Emniyete giderek, 'Sahurda maniler okuyarak dolandırıcılara karşı vatandaşımızı bilgilendirsek nasıl olur?' diye sorduk. Onlar da 'Olur' dedikten sonra halkımızı uyaracak şekilde maniler yazdık. Yazdığımız manileri sahurda okumaya başladık. Manilerimize denk gelen polislerimiz çok memnun kaldı. Umarım Gümüşhacıköylüler de memnun kalır, manilerimize kulak verip dolandırıcılara inanmazlar.” dedi.

Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürü Bayram Delak da dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı farkındalık oluşturdukları için Solak ve Tosmak'a teşekkür etti.

İlçe sakinlerinden Özgür Karadağ ise manilerde dolandırıcılık ile ilgili bilgi verildiğini anlatarak, “Çok şaşırdık. Bu manilerden dolayı davulcularımıza teşekkür ediyoruz, kimse dolandırıcılara inanmasın.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.