DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Suluova’da caddelere giysi kumbaraları yerleştirildi

AMASYA (AA) – Suluova ilçesinde kullanılmış tekstil ürünlerinin geri dönüşümde değerlendirilmesi için şehrin farklı noktalarına 30 giysi …

Banner Resmi
12.02.2022
170
A+
A-

AMASYA (AA) – Suluova ilçesinde kullanılmış tekstil ürünlerinin geri dönüşümde değerlendirilmesi için şehrin farklı noktalarına 30 giysi kumbarası yerleştirildi.

Suluova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce yerleştirilen kumbaralarla, israfın ve atık oluşumunun önlenmesi amaçlanıyor.

Belediye Başkanı Fatih Üçok, AA muhabirine, kumbaralarında toplanan giysi ve tekstil ürünlerinin geri dönüşümle değerlendirilerek ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdikleri, geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal kaynakları da koruma hedefini sürdürdüklerini anlatan Üçok, “Cumhurbaşkanı’mızın eşi Emine Erdoğan’ın Sıfır Atık Projesi kapsamında dikkat çektiği tekstil atıkları, dünyayı en çok kirleten sektörlerde petrol endüstrisinden sonra ikinci sırada yer alıyor. Çözünebilir maddelerden üretilmeyen bir tekstil ürünü doğada 200 seneye kadar kalabiliyor. İlçemizde tekstil atıklarının çöpe ve doğaya karışmasını önleyeceğiz.” dedi.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.