Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 27°C
Çar 24°C

Suluova’da Kadınlar Günü’ne özel sergi

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’ NEDENİYLE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANINDA FADİME GÜLTEN AKBABA TARAFINDAN RESİM SERGİSİ DÜZENLENDİ.

Suluova’da Kadınlar Günü’ne özel sergi
13 Ekim 2021 16:26
376
A+
A-

’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ressam Fadime Gülten Akbaba tarafından resim sergisi düzenlendi.

Ressam Fadime Gülten Akbaba tarafından Suluova 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen serginin açılışına Suluova Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Canan Oral ve Yönetim Kurulu üyeleri, Suluova Belediyesinin bayan personelleri ve vatandaşlar katıldı. Sanatçının hazırladığı birçok eserin yer aldığı sergi, vatandaşlarımızın büyük ilgisini topladı.

Serginin açılışında konuşan Suluova Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Canan Oral, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle güzel kızımız Fadime Gülten Akbaba resim sergisi düzenledi. Çok güzel çalışmalar var. Gerçekten ellerine yüreklerine sağlık diyorum” dedi.

Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Ressam Fadime Gülten Akbaba ise kadınların sosyal yaşamdaki yerlerini hatırlatmak ve kadına şiddete biraz olsun tepki göstermek amacıyla sergiyi düzenlediklerini belirtti. Akbaba, “Kadınlar Günü sadece bir gün değil her gündür. Kadınlar Günü; fırsat eşitliği, bağımsızlık ve daha iyi yaşam koşulları için daha iyi mücadele edebilme günüdür. Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Bir toplumda kadın varsa o toplum üretkendir ve medenidir. Her başarılı erkeğin arkasında kadın var düşüncesiyle değil, her başarılı erkeğin yanında başarılı kadın vardır” dedi.

Serginin organizasyonunda Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok’un destek verdiğini ifade eden ressam Fadime Gülten Akbaba, Başkan Üçok’a teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.