Dolar 32,8221
Euro 35,1421
Altın 2.449,46
BİST 10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Dell, Copilot+ AI PC portföyünü tanıttı!

Dell, Copilot+ AI PC portföyünü tanıttı!
30 Mayıs 2024 00:12
52
A+
A-

Dell Technologies Dell AI Factory’nin giderek büyüyen yapay zekâ cihazları ve altyapı ürünleri kapsamında Qualcomm Snapdragon® X Elite ve Snapdragon® X Plus ile güçlendirilmiş Copilot+ PC’lerle yapay zekâ bilgisayarları ve iş istasyonları portföyünü genişletiyor.

Bu yeni cihazlar, üstün performans ve pil ömrü, üst düzey üretkenlik ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle kullanıcıların yapay zekâ bilgisayar deneyimine yeni bir boyut kazandırıyor.

XPS 13, Inspiron 14 Plus, Inspiron 14, Latitude 7455 ve Latitude 5455’ten oluşan Dell’in beş yeni dizüstü bilgisayarı, bilgi işlemi hızlandıran ve görevleri basitleştiren hız ve yapay zekâ performansıyla öne çıkıyor. 

Artırılmış yaratıcılık

Yapay zekâ için tasarlanan XPS 13, Dell’in Snapdragon X Elite ile güçlendirilmiş Copilot+ özelliğine sahip ilk XPS modeli olarak dikkat çekiyor. Artık ikonikleşmiş olan XPS,  zorlu iş yüklerinin üstesinden gelebilen, yaratıcı, ileri düzeyde yanıt verebilen ve etkileyici bir hız sunan dâhili yapay zekâya sahip. Dell’in en ince ve en hafif XPS modeli olan XPS 13, 27 saate kadar pil ömrüyle de içerik üretimini ve üretkenliği önceliklendirenler için ideal. 

Snapdragon X Plus’a sahip olan Inspiron 14 Plus ise 15 saate kadar pil ömrü sunuyor. Böylece kullanıcılar için hızlı ve daha verimli bir deneyime imkan veriyor. Cihaz, dörtlü hoparlörleri ve 400nit parlaklığa sahip QHD+ ekranıyla da üst düzey bir video ve ses deneyimi sunuyor.

Snapdragon X Plus ile güçlendirilen Inspiron 14 de sesli komutlar ve ekstra güvenlik için mekanik kamera deklanşörü gibi özelliklerle kullanım kolaylığı açısından öne çıkıyor.  

Profesyonel iş hayatı için olağanüstü üretkenlik

Copilot+ özellikli yeni Latitude AI dizüstü bilgisayarlar, Qualcomm Snapdragon X Elite 12 çekirdekli ve Snapdragon Plus 10 çekirdekli işlemcileriyle günümüzün yoğun çalışanları için üstün performans ve pil ömrü sunuyor. Kullanıcılar şarj etmeye gerek kalmadan gün boyunca verimli ve sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor, nerede çalışırlarsa çalışsınlar üretkenliklerinden ödün vermiyorlar.

Latitude 7455, çarpıcı 14 inç QHD + dokunmatik ekran, yapay zekâ gürültü azaltma özelliğine sahip dörtlü hoparlörler, Qualcomm® FastConnect ™ Wi-Fi 7 ve daha fazla bağlantı, iş birliği için isteğe bağlı 5G seçeneği ve 21 saate kadar pil ömrüyle birinci sınıf bir yapay zekâ dizüstü bilgisayarı olarak öne çıkıyor.

Latitude 5455, 16:10 FHD+ ekranı ve çift hoparlörüyle performansı ve yapay zekâyı bir dizüstü bilgisayarda bir araya getiriyor. Çok katmanlı donanım ve ürün yazılımından oluşan güvenlik özellikleri, tedarik zincirindeki sıkı kontrollerden BIOS seviyesindeki kapsamlı savunmalara kadar Latitude cihazlarınızı koruyor.

Cihazın kendisinin yanı sıra, Microsoft Copilot çözümleri için yeni Dell Uygulama Servisleri, tüm kuruluş genelinde daha verimli çalışma yöntemlerini hızla etkinleştirerek riski azaltıyor ve kullanıcıları Copilot teknolojilerini doğru bir şekilde kullanmaya hazırlıyor. 

Yeni yapay zekâ deneyimleri, gün içinde zamandan kazandırıyor!

Dell’in Copilot+ bilgisayarları, Snapdragon X Serisi platformlarla desteklenen yeni özel yapay zekâ deneyimleriyle üretkenliği, yaratıcılığı ve iletişimi bir adım öteye taşıyor:

“Recall” kullanıcıların cihazlarında yaptıkları her şeyi hatırlıyor ve bunları bulutta değil, bilgisayarlarında güvenli bir şekilde tutuyor. Böylece kaldıkları yerden devam etmeyi hızlı ve kolay hâle getiriyor.  

“Cocreator” ile kullanıcılar, yapay zekâ tarafından üretilen görüntüler oluşturabiliyor. 

“Canlı Altyazılar”, canlı veya önceden kaydedilmiş herhangi bir sesi 44 dilden İngilizceye çevirmeye imkan veriyor.

Yeni “Windows Studio efektleri” aydınlatmayı ayarlıyor ve görüşmelerde/aramalarda yeni yaratıcı filtreler sunuyor.

“Otomatik Süper Çözünürlük”, gerçek zamanlı olarak videoların ve oyunların çözünürlüğünü artırmak için yapay zekâyı kullanarak sorunsuz bir akış ve gelişmiş bir oyun deneyimi vadediyor.

Yapay zekâ ile bağlantılı bir ekosistem

Dell, Copilot özelliğine hızlı erişim için özel bir Copilot tuşu bulunan yeni klavyesiyle de yapay zekâ portföyünü taçlandırıyor.

Özellikle açık ofis ortamları için ideal olan Dell Sessiz Klavye ve Mouse (KM555), yerden tasarruf sağlayan kompakt bir tasarımda sessiz yazma, tıklama ve kaydırmayı mümkün kılıyor. Klavyenin 36 aya kadar da pil ömrü bulunuyor.

Zoom ve Microsoft Teams için dünyanın ilk kablolu iş birliği klavyesi olan Dell Kablolu Kolaborasyon Klavyesi (KB525C), mikrofon sesini açma / kapama, video açma / kapama, ekran paylaşımı ve sohbet dâhil olmak üzere konferans görüşmeleri sırasında sorunsuz performans için tasarlanmış özel tuşlara sahip. 

 Kuruluşlar bilgisayarlarını yapay zekalı cihazlarla yenilemenin planlarını yaparken, Dell Technologies sunduğu kurtarma ve geri dönüşüm hizmetleriyle müşterilerine cihazları sorumlu bir şekilde kullanımdan kaldırmaları için sorunsuz ve güvenli bir yol sunuyor. Aynı zamanda kuruluşların sürdürülebilirlik hedeflerini de destekliyor. Dell Varlık Kurtarma Servisleri için Çevresel Etki Raporu özelliği sayesinde Dell, sürekli olarak güncellenen ve ISO 14000 standartlarıyla uyumlu kişiselleştirilmiş, gerçek zamanlı bir rapor sağlayan tek OEM olarak öne çıkıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.