Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 25°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 30°C
Per 28°C

SASA, Adana’daki tesislerini İstanbul’da VR ile gezdirdi

SASA, Adana’daki tesislerini İstanbul’da VR ile gezdirdi
24 Mayıs 2024 16:42
47
A+
A-

Avrupa’nın lider polyester üreticisi SASA, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Hometex 2024 fuarında ziyaretçilerine ilgi çekici bir deneyim sundu. Fuar katılımcılarını, Adana’daki dev tesislerine sanal gerçeklik (VR) teknolojisi ile taşıyan SASA, böylece ziyaretçilere polyester üretiminin sıra dışı dünyasını yakından tanıma fırsatı verdi.

Standa kurulan VR köşesine gelen ziyaretçiler, SASA yetkilileri eşliğinde VR gözlükleri ile Adana’daki tesisleri gezdiler, hem polyester hem de üretim süreçleri hakkında bilgiler aldılar. Tur kapsamında polyesterin en önemli kullanım alanlarından elyaf üretim tesislerini gezen ziyaretçiler, dev bir yatırımla hayata geçirilen ve bu yıl içinde devreye alınacak olan PTA tesislerini de gördüler. 

SASA VR gezisinde, Adana tesislerindeki üretim alanlarının görsel turlarının yanı sıra, gerek ürünler gerekse de süreçler hakkında gündelik dile uyarlanmış teknik bilgiler de yer alıyor. 

SASA yetkilileri, ilk olarak geçtiğimiz aylarda Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Techtextil fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulan VR sisteminin güncellemeler ve geliştirmelerle sürekli yenileneceğini ve bundan sonra SASA fuar konseptinin temel bir unsuru haline geleceğini belirtti.

SASA, tüm üretim süreçlerinde ileri akıllı otomasyon sistemleri kullanıyor ve yapay zeka uygulamalarını da hem üretim hem de yönetim alanlarında değerlendirmeyi planlıyor. 

Şirket, önümüzdeki dönemde, sosyal sorumluluk çerçevesinde, gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru olan polyesterin hem üretim hem de kullanım hikayesini farklı teknolojiler ve iletişim araçlarıyla anlatmayı da hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.