Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

Türk Motifleri Dijital Haritası Oluşturuldu

Türk Motifleri Dijital Haritası Oluşturuldu
22 Mayıs 2024 12:06
40
A+
A-

TÜBİTAK 2204-B Değerler Eğitimi Dalında “Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk Motifleri Dijital Haritası” Projesi ile bölge birincisi olan Antalya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

Orta Asya’dan günümüze tarihi ve geleneksel Türk motiflerini araştırarak dijital müze çatısı altında toplayan bölge birincisi öğrenciler Ecem Gizem Cangiz, Dilara Haldan ve Minerva Candemir, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz’ü ziyaret etti. Yarışma ve projenin detaylarıyla ilgili Gürbüz’e bilgi veren öğrenciler, desteklerinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek için hazırlanan teşekkür plaketi sundu.

BÜYÜKŞEHİRİN DESTEĞİ SÜRECEK

Projenin tanıtımı için Büyükşehir Belediyesinin desteğinin devam edeceğini belirten, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, kültürel değerlere her zamankinden daha fazla sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. Türk Motifleri Dijital Müzesi ile anlamlı ve güzel bir çalışmayı ortaya çıkaran bilim merkezi öğrencilerini başarılarından dolayı kutlayan Gürbüz, “Bu tarihi motifler Orta Asya’dan bu zamana kadar kullanıla gelmiş, halı motifleri olarak değişik yerlerde kullanılarak bu günlere ulaşmış. Öğrencilerimizde bu çağın diliyle bu motifleri yeniden gün yüzüne çıkarıyor. Öğrencilerimize ve projelerine Tarihi Türk motiflerinin tanıtımı için desteklerimiz her zaman olduğu gibi devam edecek. Bu motiflerin anlatan bir tanıtım broşürü ve turizm fuarlarında karekod tanıtımını kullanarak dijital müzeye kapı aralayabiliriz. Önemli olan bizim değerlerimizin, kültürümüzün tanıtılması gelecek kuşaklara aktarılmasıdır” dedi.

GELECEK NESİLE AKTARMAK İSTİYORUZ

Öğrenci Ecem Gizem Cangiz de, Mustafa Gürbüz’e teşekkür ederek, şunları söyledi:” İçinde bulunduğumuz dijital çağda, popüler kültürün kendi görsel öğelerini subliminal mesajlar haline dönüştürdüğünü ve bunlarla devamlılığını sağladığını gördük. Bizde bu değerlerimize sahip çıkmayı gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmayı hedefledik ve bu projeye hayat verdik. Her birinin farklı bir anlamı olan bilinçaltına farklı bir mesajı olan bu motiflerimizin yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. Şu ana kadar yirmi tane motif bulduk. Genç arkadaşlarımıza bu motifleri aşılamak hayatın içerisine her alanda yeniden sokmak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.