DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Anadolu Eğitim Sendikası ” Angaryaya Hayır” Dedi

Anadolu Eğitim Sendikası ” Angaryaya Hayır” Dedi
Banner Resmi
10.10.2021
17.654
A+
A-

Anadolu Eğitim Sendikası Samsun İl Başkanı Murat BAHTİYAR Milli Eğitim Müdürlüğünün öğretmenler üzerinde angarya yapıldığı görüşünü savunarak bununla ilgili görüşlerini yazılı olarak bildirim yaptı. Yapılan Yazılı açıklamada…

Başkan BAHTİYAR “Samsun MEM angarya işlerinden vazgeçmediği gibi bu angaryaları öğretmenlerin üzerine yüklemekten, öğretmenler üzerinden kendi reklamını yapmaktan da bir türlü vazgeçmedi.

Öğretmenleri birer parya, köle gözüyle görmeyi alışkanlık haline getiren bir anlayışın Samsun MEM’e yerleştiğini üzüntüyle karşılamaktayız.

Bu anlayış bugünlerde “Her Yere Kitap Her Yerde Kitap” adıyla başlatılan bir projeyi daha büyük bir beceri ile öğretmenlerin zaten yükle dolu olan sırtına yeni bir yük olarak yüklemeyi başardı.

  Asli görevi insan yetiştirmek olan öğretmenin görevini, liyakatsiz yöneticilere liyakat makyajı yapmak olarak algılayan Samsun MEM, öğretmenleri dersten, kurstan, nöbetten, sınavlardan, koçluktan, rehberlikten, veli ziyaretlerinden, toplantılardan artan zamanlarında (!) şimdi de kütüphane kurmakla görevlendirdi. ANGARYA sorumlusu Öğretmen, kapı kapı gez, kitap topla, sonra bu kitapları incele, uygun görülenleri liste yap, ilçe milli eğitim müdürlüklerine götür, en önemlisi de MEM yetkililerinin koltuğunu sağlamlaştır, üst makamlardan bol bol alkış almalarını sağla, basında bol bol reklamlarını yap!  Hadi hayırlı olsun öğretmenlerimize yeni görevleri! Bu gidişle öğretmenleri bir görev daha bekliyor sanki. Toplanacak olan o 1 milyon kitabın 24 saat nöbetini de öğretmenlere verirlerse şaşırmayız.

        Samsun MEM yetkilileri ve birkaç işgüzar AR-GE çalışanı, kapalı kapılar ardında bulunduğunuz makamları koruma ya da daha yüksek makamlara yükselme hayaliyle, öğretmenlere yüklediğiniz ANGARYAlarınıza bu güne kadar “ HAYIR “ dedik, sonuna kadar “HAYIR” diyeceğiz. ” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.