Dolar 32,4456
Euro 34,6357
Altın 2.384,36
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

‘Bilimde Kadın’ burs programı, dünya standartlarında eğitimin kapılarını açıyor

British Council’ın ‘Bilimde Kadın’ programı, yetenekli kadın bilim insanlarına Birleşik Krallık’ta yüksek lisans yapmaları için burs sağlayarak dünya çapında kariyer başarılarını teşvik ediyor.

‘Bilimde Kadın’ burs programı, dünya standartlarında eğitimin kapılarını açıyor
6 Şubat 2024 15:00
191
A+
A-

British Council’ın ‘Bilimde Kadın’ programı, yetenekli kadın bilim insanlarına Birleşik Krallık’ta yüksek lisans yapmaları için burs sağlayarak dünya çapında kariyer başarılarını teşvik ediyor. Program bu yıl, Türkiye de dahil olmak üzere 12 ülkede 25 burs vererek çeşitli kurslara erişim sağlarken aynı zamanda tüm eğitim ücretlerinin karşılanması, aylık yaşam bursları, ulaşım masrafları, vize ve sağlık sigortası ücretleri gibi kapsamlı avantajlar sunuyor.

Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü (11 Şubat) kapsamında British Council’ın ‘Bilimde Kadın’ programı, yetenekli kadın bilim insanlarına eşsiz bir burs imkanı sağlayarak Birleşik Krallık’ta dünya standartlarında lisansüstü eğitim almalarına olanak tanıyor. Bu program, bursiyerlerin hem kendi ülkelerinde hem de uluslararası bir kariyer başarısı elde etmelerini sağlıyor.

British Council bu yıl Türkiye, Batı Balkanlar, Orta Asya ve Güney Kafkasya’dan 25 bursiyere toplam 900 bin Sterlin değerinde burs sağlıyor. Program, Birleşik Krallık’ın beş seçkin üniversitesinde (University of BradfordCranfield UniversityUniversity of GlasgowUniversity of St Andrews ve University of Stirling) 67 yüksek lisans (MSc) programından oluşan geniş bir yelpazeye erişim sunuyor. Bursiyerler eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerindeki STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) sektörüne katkıda bulunmak üzere ülkelerine dönerek Birleşik Krallık’taki bağlantılarını ve deneyimlerini paylaşıyor.

Yurtdışında eğitim alma şansı bulamayanlar için bir fırsat olarak tasarlanan program, bu burs olmadan yurtdışında eğitim alamayacak olan başvuru sahiplerine öncelik veriyor. Eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığa vurgu yapan program, her yaştan kadının başvurusunu kabul ediyor. Ayrıca, başvuru sahiplerinin, uygun bir lisans derecesine sahip olmak da dahil olmak üzere, seçecekleri üniversite programının kabul koşullarını karşılamaları gerekiyor.

2024-5 akademik yılı için ‘Bilimde Kadın’ bursiyerleri, tam öğrenim ücretlerini, aylık yaşam burslarını, ülkelerinden Birleşik Krallık’a gidiş-dönüş uçuşlarını, vize ve sağlık sigortası ücretlerini ve gerekirse IELTS sınavı için geri ödemeyi kapsayan yardımlara sahip oluyor. Burs programı kapsamında sunulan ek destekler arasında ise kurs dahilindeki temel seyahatler ve materyaller gibi eğitimle ilgili masrafların karşılanması da bulunuyor.

Başvurular, üniversiteler aracılığıyla doğrudan yapılabilir. Başvuru sahipleri, Şubat ayı itibariyle mevcut bursların tam listesine erişmek için British Council Türkiye web sitesini ziyaret edebilirler. Bursiyerlerin programa başvurmaları için son tarih 30 Nisan 2024’tür.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.