Dolar 32,8807
Euro 35,1241
Altın 2.431,55
BİST 10.584,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C

Rektör Budak, “Ege Üniversitesi tütün bağımlılığıyla topyekûn mücadeleye devam edecek”

Rektör Budak, “Ege Üniversitesi tütün bağımlılığıyla topyekûn mücadeleye devam edecek”
31 Mayıs 2024 17:24
47
A+
A-

Tütün ve tütüne bağlı ürünlerin zararları saymakla bitmiyor. Kullanımı dünyada her yıl en az 8 milyon kişinin canına mal oluyor. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla tütünün zararlarına karşı farkındalığın artırılması, sigara içenlerin bağımlılıktan kurtulması hedefleniyor. Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde başlatılan ‘Dumansız Hava Sahası’ uygulaması kampüs genelinde başarı ile devam ediyor. Ege Üniversitesinde, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesine yönelik pek çok sosyal sorumluluk projesi sürdürülürken, aynı zamanda sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara yönelik tıbbi sağlık hizmeti veriliyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nün, toplumun her kesiminde bilinçlenme ve farkındalık oluşturmasını dileyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  sigara ve tütün ürünlerinin kullanımının pek çok olumsuz sonucu da beraberinde getirdiğine ifade etti.  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  Türkiye’de sigara içme oranlarını azaltmak için yürütülen çalışmaların sürdürüldüğünü, sorunun hem insan sağlığına, hem çevreye, hem de ekonomilere zarar veren çok yönlü global bir sorun olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  Ege Üniversitesi olarak; her yıl milyonlarca insanın tütün kullanımına bağlı sebeplerden hayatını kaybetmesine neden olan, birey ve toplum sağlığını tehdit eden tütün bağımlılığı alanında tedavi desteği sunmaya,  nitelikli araştırmalara ve farkındalık çalışmaları yürütmeye devam edeceklerini söyledi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.