Dolar 32,5161
Euro 34,8074
Altın 2.475,62
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Çoruh EDAŞ abonelerini elektrik hattına müdahale edilmemesi konusunda uyardı

ANKARA (AA) – Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ (Çoruh EDAŞ) vatandaşların uzun süreli kesintilere maruz kalmaması için elektrik hatlarına müdahalede …

Çoruh EDAŞ abonelerini elektrik hattına müdahale edilmemesi konusunda uyardı
18 Ekim 2021 12:04
223
A+
A-

ANKARA (AA) – Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ (Çoruh EDAŞ) vatandaşların uzun süreli kesintilere maruz kalmaması için elektrik hatlarına müdahalede bulunmamaları gerektiğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, vatandaşların bilinçli veya bilinçsiz şekilde elektrik şebekelerine müdahale etmeleri sonucu elektrik dağıtım hizmetinde zorluklar yaşanıyor.

Alçak gerilim ve yüksek gerilim elektrik şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisi sadece teknik ekiplerde bulunurken, elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, ağaç kesim ve benzeri durumlarda şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale etmesinin tehlikeli ve yasak olduğu belirtiliyor.

Çevre bilinci ile çalışmalarını yürüten Çoruh EDAŞ, elektrik şebekesine zarar verecek şekilde uzayan ağaçların budanmasında önemli bir rol oynayarak şebekede meydana gelen teknik kayıpların önüne geçiyor. Haber verilmeden yapılan ağaç budama işlemiyle ise ağaçlar devrilerek şebekelere zarar veriyor.

Elektrik şebekesi altında veya yakınında üçüncü şahıslar tarafından yapılan çalışmalarda, elektriğin bilinçsizce kullanımı veya iş güvenliği kurallarına dikkat edilmemesi sonucu enerji hattına iletken maddelerle temas sağlanması ile birlikte kazalar yaşanabiliyor.

Şirket, inşaat alanlarında ya da ikamet edilen konutun çatısında çalışırken EKAT Yönetmeliği'ne göre emniyet mesafesi uygun olan elektrik hattına temas edilmesi, iş makinesi ile inşaata beton dökümü yapılırken dikkatsizlik sonucu iletkenlere temas sonucu can ve mal kayıplarının yaşanmaması için de uyarıda bulunuyor.

Çoruh EDAŞ, enerji nakil hatlarına bağlı trafo ve direklerde şirket çalışanı olmayan, Çoruh EDAŞ logolu hizmet araçları ya da iş kıyafetleri bulunmayan şüpheli kişilerin görüldüğünde 7/24 hizmet veren 186 Arıza İhbar ve Çözüm Merkezine, en yakın ilçe yöneticiliğine ya da jandarma ve emniyet güçlerine bildirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Muhabir: Ayşenur Sağlam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.