Dolar 32,9741
Euro 35,3301
Altın 2.453,53
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 28°C

Eksim Enerji, Ukrayna’da kurulacak RES için Nordex ile anlaştı

ANKARA (AA) – Eksim Enerji, Ukrayna'nın Skole bölgesinde kurulacak 67,2 megavat kapasiteli Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için türbin …

Eksim Enerji, Ukrayna’da kurulacak RES için Nordex ile anlaştı
5 Ekim 2021 11:32
261
A+
A-

ANKARA (AA) – Eksim Enerji, Ukrayna'nın Skole bölgesinde kurulacak 67,2 megavat kapasiteli Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için türbin tedarikçisi Nordex ile anlaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, proje için gerekli 14 rüzgar türbini Nordex tarafından tedarik edilecek.

Projede yüksek emre amadelik hedefiyle soğuk iklim koşulları göz önüne alınarak “Cold Climate Version” türbinleri kullanılacak.

Şirketin, Ukrayna'da kurulacak 67,2 megavat kapasiteli Skole Rüzgar Enerjisi Santrali yatırımı için Nordex ile yaptığı anlaşma 15 yıllık “Premium Service” hizmetini de kapsıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eksim Enerji Genel Müdürü Sabahattin Er, rüzgar enerjisi yatırımlarına bir yenisini ekleyecekleri için gururlu olduklarını belirterek, “Skole Projesi'ne yaklaşık 1,5 senedir emek veriyoruz. Ukrayna bizler için enerji alanında yeni bir pazar olsa da aslında Eksim Holding'in yıllardır dış ticaret yaptığı bir ülke. Grup olarak bu projeyi de başarıyla bitireceğimizden şüphemiz yok. Uzun yıllardır Türkiye'de birlikte çalıştığımız türbin tedarikçimiz Nordex, Ukrayna'da da bizlere tam destek sağlayarak projemizin tedarik sözleşmesini tamamlamıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ayşenur Sağlam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.