Dolar 33,9282
Euro 37,7919
Altın 2.728,91
BİST 9.924,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 30°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 29°C

EY ve RTC’den finansal dönüşüm alanında stratejik iş birliği

EY ve RTC’den finansal dönüşüm alanında stratejik iş birliği
21 Ağustos 2024 16:36
1
A+
A-

Bu iş birliği kapsamında RTC ve EY, ileri teknoloji yeteneklerini birleştirerek, özellikle e-fatura, e-irsaliye, e-defter, e-mutabakat ve KDV beyannamesi gibi kritik alanlarda şirketlere yenilikçi ve verimli çözümler sunacak.

Uluslararası alanda danışmanlık, güvence, kurumsal finansman, strateji ve vergi hizmetleri sunan EY (Ernst & Young); ERP sistemleriyle uyumlu, yenilikçi teknoloji çözümleri geliştiren RTC ile şirketlere özellikle e-fatura, e-irsaliye, e-defter, e-mutabakat ve KDV beyannamesi gibi kritik alanlardaki süreçlerinde verimlilik sunmak amacıyla stratejik bir iş birliği başlattı.

EY, bu iş birliği kapsamında RTC’nin yenilikçi teknolojileriyle EY’nin bilgi birikimini ve sektördeki derin uzmanlığını bir araya getirerek, şirketlerin finansal ve mevzuata uyum ihtiyaçlarını tek bir bulut platformu üzerinden yönetmesine olanak sağlayacak. Bu stratejik ortaklık ile şirketler, bu kapsamdaki işlemlerini tek bir bulut platformu üzerinden entegre bir şekilde yönetebilecekler ve operasyonel verimliliklerini artırabilecek.

EY Türkiye Danışmanlık Bölümü Şirket Ortağı Füsun Patoğlu Cengiz yapılan iş birliğiyle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu; “EY Türkiye olarak, daha iyi bir çalışma dünyası oluşturma amacıyla şirketlere yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyoruz. RTC ile gerçekleştirdiğimiz stratejik iş birliğiyle birlikte, şirketlerin finansal ve mevzuata uyum ihtiyaçlarını tek bir bulut platformu üzerinden sorunsuz bir şekilde yönetmesine olanak tanıyoruz. Bu doğrultuda, sadece bugünün zorluklarına yanıt vermekle kalmıyor aynı zamanda şirketleri geleceğe de hazırlıyoruz. Türkiye’de elde ettiğimiz başarı ve kazanılan bilgiler ışığında, küresel olarak benzer zorunlulukların ortaya çıktığı bir dönemde, bu iş birliğinin dünya çapında da büyük bir potansiyel taşıdığına inanıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, EY Türkiye ve RTC’nin inovasyon ve mükemmellik konusundaki ortak taahhütlerini yansıtıyor.”

EY Türkiye Vergi Bölümü Şirket Ortağı Serdar Altay iş birliği hakkında değerlendirmesinde şunları söyledi; “Bu iş birliği aslında teknolojiyle uzmanlığın iş birliğidir. Tüm alanlarda olduğu gibi vergiye uyum alanında da teknoloji son derece önemli hale geldi. Teknoloji sayesinde dünyanın en büyük şirketleri vergi mevzuatına uyum, finansal raporlama, finansal analiz ve beyanname/bildirim yükümlülüklerini günden güne artan bir şekilde tüm dünyada tek bir hizmet sağlayıcıyla yürütmeyi tercih ediyor. Bu hizmetlerin verilmesinde tüm farklı sistemlerle sorunsuz çalışabilen bir bulut platformu sunabilmek, EY ve RTC için büyük bir rekabet avantajı yaratacak.”

RTC Kurucusu ve CEO’su Rıdvan Yiğit ise iş birliğine dair açıklamasında şunları söyledi; “Türkiye’deki ilk SAP OEM ortağı olarak, SAP BTP üzerine inşa edilmiş ve herhangi bir ERP sistemiyle sorunsuz bir şekilde entegre olan bir bulut platformu sunuyoruz. RTC olarak, EY ile gerçekleştirdiğimiz stratejik iş birliğiyle şirketlerin finansal raporlarını kolayca hazırlamasına, analiz etmesine ve tüm bunları tek bir bulut platformu üzerinden gerçekleştirmesine olanak tanıyoruz. Amacımız sadece mevzuatsal yükümlülük alanındaki gereksinimleri karşılamak değil, aynı zamanda bunu bir adım öteye taşıyarak şirketlere operasyonel verimlilik ve mevzuata uyum kolaylığı sağlamak. İş birliğimiz kapsamında, ileri teknolojilerle güçlendirilmiş platformumuzu EY’ın sektördeki derin uzmanlığı ile birleştirerek özellikle e-fatura, e-irsaliye, e-defter, e-arşiv ve KDV beyannamesi gibi kritik alanlarda şirketlere yenilikçi ve verimli çözümler sunacağız.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.