Dolar 34,0573
Euro 37,7317
Altın 2.754,16
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C

Horoz Lojistik, Ticaret Bakanlığı’ndan E

Horoz Lojistik, Ticaret Bakanlığı’ndan E
30 Ağustos 2024 08:12
1
A+
A-

Bu statü, şirketin yurt dışı pazaryerlerinde Türk üreticilerinin ürünlerini etkin bir şekilde pazarlama, satış ve teslimat süreçlerini yönetme kabiliyetine sahip olduğunu göstermektedir. Ticaret Bakanlığı’nın sağladığı desteklerle Horoz Lojistik, bu süreçleri hızlandırarak ve hacmi büyüterek Türk üreticilerine önemli katkılar sağlayacaktır.

Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkan Gürbüz, bu gelişme hakkında şunları söyledi: “Şirketimiz, bugün itibarıyla Ticaret Bakanlığı’nın ülkemizin E-İhracat hacmini desteklemek ve geliştirmek üzere uygulamaya aldığı E-İhracat Konsorsiyum statüsünü almaya ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen desteklerden faydalanmaya hak kazanmıştır. Horoz Lojistik olarak, son yıllarda yaptığımız teknoloji yatırımları ve kurduğumuz güçlü depolama ve lojistik ağımız sayesinde E-İhracat Konsorsiyum Statüsü’ne layık görüldük. Bu statü, Türk üreticilerinin uluslararası pazarlarda daha etkin olabilmesi adına büyük bir adım. Bakanlık tarafından sağlanan mali desteklerle ihracat operasyonlarımızı daha da büyüterek Türkiye’nin yurt dışı online satışlarda en önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz.

Şirketimize verilen E-İhracat Konsorsiyum Statüsü’nün ana amacı, yurt dışı pazaryerlerinde teknik, ölçek veya organizasyonel kabiliyetlere sahip olmayan Türk üreticilerinin ürünlerini, uçtan uca her türlü yeterliliği ve rekabet avantajı olan şirketimiz gibi organizasyonlar aracılığıyla pazarlamak, satışlarını ve teslimatlarını gerçekleştirmektir. Bu çerçevede, Ticaret Bakanlığı’nın sağladığı mali destekler sayesinde Horoz Lojistik, yurt dışı pazarlarda Türk üreticilerine önemli avantajlar sağlayarak ihracat operasyonlarını büyütmeyi hedeflemektedir.

E-İhracat Konsorsiyumu Statüsü’nü kazanmaları hakkında konuşan Gürbüz ayrıca şunları ekledi: “Bu önemli statü ile Horoz Lojistik, yapay zekâ destekli ürün veri tabanımız sayesinde üreticilerimizin çoklu coğrafyalarda ve global pazaryerlerinde pazar paylarını kolayca ve uygun maliyetlerle artırmalarını sağlıyoruz. Teknoloji ve inovasyon gücümüzle, Türk üreticilerine uluslararası arenada güçlü bir rekabet avantajı sunmayı hedefliyoruz. Üreticilerimizle birlikte bu heyecan verici yolculukta yürümeye hazırız. Türkiye’nin e-ticaret ve mikro ihracatta lider bir güç haline gelmesi için tüm ihracatçılarımızı bu büyük fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.