DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsun’da İhtiyaç Sahiplerine 223 Milyon Destek Verildi

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında Samsun ilinde ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 223 Milyon 973 TL değerinde yardımda bulunuldu.

Samsun’da İhtiyaç Sahiplerine 223 Milyon Destek Verildi
Banner Resmi
18.06.2020
31.903
A+
A-

Virüsle mücadele kapsamında yapılan desteklerde Samsun’a ayrılan bütçe açıklandı. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında Samsun ilinde ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 223 Milyon 973 TL değerinde yardımda bulunuldu. Bu yardımların devam ettiği belirtildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sosyal Koruma Kalkanı ile Samsun’da ihtiyaç sahiplerine yapılan destek miktarını açıklayan Başkan Aksu, sağlanan diğer desteklerle ilgilide bilgiler paylaştı.

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

Vatandaşların refahı ve huzuru için çalıştıklarını, sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade eden Başkan Aksu,

“Devletimiz daima milletimizin yanında oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın başlattığı Sosyal Koruma Kalkanı ile şehrimize sağlanan destek çok önemli miktara ulaştı. Sosyal Destek Programı, Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneği ile Samsun’da 146 bin 186 kişiye 223 milyon 832 bin 973 TL destek sağlandı. Bu sıkıntılı süreçte Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, hiç bir vatandaşımızı mağdur etmemek için ilgili tüm kurumlarımızla seferber olduk” diye konuştu.

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN DESTEKLER

Başkan Aksu, hükümetin bu süreçte Türkiye genelinde sağladığı destek paketleri ile ilgili de şunları söyledi:

“Temel ihtiyaç desteği kapsamında 6 milyon 740 bin vatandaşımıza 39 milyar 727 milyon TL kaynak sunuldu.

ESNAFIMIZA TOPLAM 27 MİLYAR 392 BİN LİRA

Esnaf destek paketi kapsamında 716 bin 71 vatandaşımıza 17 milyar 752 milyon lira finansman desteği sağlandı. 505 bin 657 esnafımıza 9 milyar 640 milyon TL tutarında Paraf ticari kart tahsisi yapıldı. Esnafımıza sunulan toplam destek 27 milyar 392 bin TL oldu.

İŞLETMELERE 156 MİLYAR 500 MİLYON FİNANSMAN SAĞLANDI

İşletmelere sunulan KGF kefaletli işe devam kredi desteği neticesinde 200 bin 341 firmaya toplam 156 milyar 500 milyon TL finansman tahsis edildi.

6 MİLYON AİLEYE 1000’ER TL YARDIM

Şuana kadar yaklaşık 6 milyon aileye 1000’er TL nakdi destek sağlandı. Bu çok önemli rakam. 18 yıldır yürüttüğümüz sosyal devlet anlayışının başarılı bir örneğini daha pandemi sürecinde sağladığımız desteklerle bir kez daha gösterdik.

5,5 MİLYON VATANDAŞA 14 MİLYAR DESTEK

Ayrıca bu süreçte hükümetimiz Kısa Çalışma Ödeneği, İşsizlik Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği ile 5,5 milyonu aşkın vatandaşımıza 14 milyar 329 TL kaynak sağladı. Gerçeği buradan bir kez daha açıklamak istiyorum. Biz her zaman “insanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla hareket ediyoruz. Bu güne kadar milletimiz için attığımız adımlar bunun en açık göstergesi olmuştur.

KONUT, TAŞIT, SOSYAL HAYAT VE TATİL KREDİLERİ

Küresel Pandemi normalleşme sürecine geçiş doğrultusunda sosyal hayatın canlanması ile oluşacak finansman ihtiyaçlarının uygun şartlarda karşılanması için konut kredisi, taşıt kredisi, sosyal hayatı destek kredisi ve tatil destek kredisi paketleri devreye alındı. Sadece, konut kredisi ile 58 bin 156 vatandaşımıza 13 milyar 73 milyon TL kredi tahsis edildi. Süreç halen devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.