DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsun’da üreticilere Trabzon hurması fidesi dağıtılıyor

SAMSUN (AA) – Samsun'da kırsal bölgelerde yaşayan tarım üreticilerine, gelir artırıcı çalışmalar kapsamında Trabzon hurması fidesi …

Banner Resmi
09.12.2021
438
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da kırsal bölgelerde yaşayan tarım üreticilerine, gelir artırıcı çalışmalar kapsamında Trabzon hurması fidesi dağıtılıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kırsal bölgelerde yaşayan üreticilere gelir kaynaklarının artırılması için Salıpazarı, 19 Mayıs ve Vezirköprü'de antioksidan değeri yüksek 1840 Trabzon hurması fidesi dağıtılacak.

Proje kapsamında Salıpazarı'nda ilk etapta 200 fide üreticilere verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, üreticilerin gelir kaynaklarını yükselmek için Samsun'da yaban mersini, ahududu, aronya gibi yüksek katma değerli ürünleri kent tarımına kazandırdıklarını belirtti.

Tarım ve hayvancılık alanında üreticilere verilen desteklerin kesintisiz devam ettiğini vurgulayan Demir, “Samsun her alanda en iyi ve en güzel hizmetlere sahip olsun istiyoruz. Bu konuda tarımsal kalkınma konusunda her türlü desteği veriyoruz. Samsun farklı olsun, Samsun insanı daha fazla kazansın, daha çok öne çıksın, eksikleri tamamlayalım ve üretim kaliteli olsun istiyoruz. Bunun için de her alanda çalışıyoruz, her konuda da üretimin yanındayız.” ifadesini kullandı.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz ise Trabzon hurmasının katma değeri ve antioksidan değerinin çok yüksek özel bir bitki olduğuna dikkati çekti.

İnsan sağlığı açısından değerli olan bu meyveyi Samsun'da hızlı şekilde yetiştirip çoğaltmak istediklerini anlatan Korkmaz, “Yakın geleceğin en popüler ürünlerinden biri olmaya aday olan hurma üretimini artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek ve meyveciliğin gelişmesini sağlayarak ekonomiye katkıda bulunmak istiyoruz. Ayrıca vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan cennet meyvesi A ve C vitaminlerinin yanı sıra karbonhidrat, fosfor, protein, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum ve magnezyum barındırması nedeniyle oldukça zengin bir besindir.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.